.

.

TOTS 21


Nascut al juny de 2014, Pepper està equipat per a comunicar-se amb els quals li envolten. El robot analitza les expressions i els tons de veu usant els últims avanços en reconeixement biomètric. Foto: Covestro

Covestro participarà en la 19a edició de Expoquimia, la gran trobada de la química que té lloc en la Fira de Barcelona del 14 al 17 de setembre. La companyia acudeix a la gran cita amb Pepper, el primer robot humanoide capaç d’entendre i reaccionar davant les emocions humanes, creat a partir de materials de Covestro, que actualment s’utilitza per a atendre persones d’edat avançada o malalts amb finalitats d’acompanyament i atenció mèdica, entre altres finalitats.

D’aquesta manera, la companyia posarà en relleu el rol de la química per a aconseguir fites tecnològiques que tenen un impacte directe sobre la qualitat de vida de les persones i, alhora, donen resposta a reptes globals, com ara el progressiu envelliment de la població i la major dependència de les persones majors en la seva vida diària. Així, els assistents que s’acostin a l’estand tindran l’oportunitat de conèixer a Pepper, així com provar i experimentar en persona els materials desenvolupats per Covestro que li atorguen una aparença simpàtica i amistosa. Concretament, la companyia proporciona una resina única per a aconseguir una forma humanoide en tota la seva estructura, atorgant-li una presència amistosa i un color blanc pur. El material és altament resistent a impactes, ignifugo i durador. Així mateix, els seus expressius ulls estan realitzats amb policarbonat de Covestro, la qual cosa permet una bona transmissió del senyal i un òptim processament de dades. Pepper també es desplaça sobre unes rodes fabricades amb poliuretà 02/03 covestro.com Press Release termoplàstic de Covestro, altament resistent a abrasions i que li proporciona un desplaçament suau i silenciós.

També es podrà conèixer a Pepper en la Smart Talk que la companyia ofereix el dimecres, 15 de setembre, a les 13.30 hores, on es presentaran les principals particularitats del robot quant a la seva composició i fins assistencials. La presentació es podrà seguir en directe des de l’espai Àgora de ‘Smart Chemistry Smart Future’ o en streaming des de la pàgina de l’esdeveniment www.expoquimia.com.

Nascut al juny de 2014, Pepper està equipat per a comunicar-se amb els quals li envolten. El robot analitza les expressions i els tons de veu usant els últims avanços en reconeixement biomètric.

Iniciatives pioneres en el sector de la salut

Covestro està compromès amb el desenvolupament de nous materials amb la finalitat de contribuir a la innovació mèdica. Per exemple, per a millorar la seguretat del pacient en l’administració de líquids per via intravenosa i evitar infeccions, la companyia ha desenvolupat Makrolon® de grau mèdic, un policarbonat extremadament robust, lleuger, transparent, similar al vidre i resistent als impactes, fins i tot a baixes temperatures, que té una excel·lent estabilitat dimensional. Aquest policarbonat també és biocompatible, la qual cosa el converteix en ideal per a aplicacions mèdiques que requereixen contacte amb fluids corporals. També pot resistir l’esterilització per radiació, la qual cosa augmenta encara més la seguretat del pacient.

Així mateix, la companyia ha desenvolupat solucions materials per al futur de l’atenció mèdica mòbil, que requerirà de vehicles amb un disseny innovador. Per a això, la companyia compta amb les resines de policarbonat Bayblend® i Makroblend®, que permeten la creació de panells de superfície robustos, sense costures i resistents a l’impacte i a la calor. A més, la cirurgia robòtica es pot realitzar de manera remota i segura gràcies als components estructurals i robòtics fets de materials sòlids farcits de Makrolon® CF i GF resistents a la temperatura, amb les unitats motoritzades construïdes amb resines de Covestro.

Redacció