.

.

TOTS 21


L’empresa Paulino Solanellas, SL, de Mont-roig del Camp, ha fet una inversió de 248.890 euros que els ha permès adquirir una màquina de triatge d’avellana. Foto: Acció Climàtica

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural destina prop de 4 milions d’euros en ajuts a actuacions, dutes a terme per empreses agroalimentàries de Tarragona i les Terres de l’Ebre, adreçades a la transformació i comercialització d’aliments i a la mitigació del canvi climàtic en la transformació d’aliments. L’ajut ha beneficiat un total de 16 sol·licitants de de la demarcació de Tarragona, que amb aquestes ajudes executaran unes inversions pressupostades en 20,5 milions d’euros.

Al Camp de Tarragona, una de les empreses que ha rebut aquest ajut és la Cooperativa Agrícola Coselva de la Selva del Camp que elabora, entre altres productes, oli d’oliva verge extra amb la marca comercial Antara sota la DO Siurana. El projecte subvencionat consisteix en la construcció d’unes noves instal·lacions per augmentar-ne la capacitat productiva. La inversió també inclou un nou sistema d’extracció a baixa temperatura mitjançant el buit per obtenir oli amb un major valor afegit que el que obté actualment. La inversió tindrà un cost de 2.522.076 € i rebrà una ajuda de 500.000 €.

L’empresa Paño Fruits d’Alcover ha fet una inversió de 644.897 € en l’activitat que desenvolupa (ajut de 180.571 €): torrat, molta, envasat i comercialització de fruita seca i cafè i elaboració de cremes a partir de fruita seca. El projecte consisteix en la construcció d’una nova nau d’emmagatzematge de  matèria primera i producte final, una cambra refrigerada i nova maquinària de producció com ara noves línies de selecció.

És el cas també de l’empresa Paulino Solanellas, SL, de Mont-roig del Camp, dedicada a transformar la fruita seca des del productor agrari fins al producte final elaborat, que ha fet una inversió de 248.890 euros per a l’adequació de l’altell de les noves sales de producte, equips de fred i plaques solars per la qual ha rebut un ajut de 69.689 euros. I Delafruit, SLU, que elabora sucs de fruita a partir de sucs concentrats. En els últims anys, ha ampliat la seva producció amb la implementació de línies de producció amb un nou format: la bossa (pouch). La inversió a realitzar consisteix en la instal·lació de 3 línies formadores d’envasos que permetran elaborar l’envàs pouch monomaterial (reciclable) en les instal·lacions mateixes, i, per tant, reduir els elevats costos de transport i les emissions de CO2 associades. Aquests canvis costaran 2.273.234 € i comptaran amb 386.449 € d’ajut.

Redacció