.

.

TOTS 21


Imatge general de la pista central del pavelló

Cornudella de Montsant estrenarà aquest diumenge, 12 de gener, pavelló poliesportiu, unes instal·lacions projectades no només per a la pràctica esportiva i de salut dels cornudellencs i cornudellenques, sinó també per als pobles de l’entorn, que ja s’han mostrat interessats a inscriure-s’hi, situats al Priorat i Baix Camp.

La finalització de les obres del pavelló i la seva posada en marxa han estat possibles gràcies al finançament que ha anat a càrrec exclusivament de l’Ajuntament, ja que la Generalitat s’ha desentès de fer-se’n càrrec i ho farà a través de pagaments fins 2027. L’obra ha costat 1.800.000 euros. El recinte es posarà en marxa dilluns vinent.

Bicicletes estàtiques per la pràctica de l'spinning

El pavelló serà inaugurat per la pròpia ciutadania de Cornudella. L’Ajuntament no ha convidat representants de la Generalitat a l’acte ni cap altra autoritat més enllà dels alcaldes del territori donada la manca de resposta al compromís de finançar-lo en el moment que tocava fer-ho.

L’alcalde, Josep Maria Castan, s’ha mostrat molt satisfet de poder posar en marxa el projecte, que s’ha endarrerit més del desitjat per l’impagament de la Generalitat. Castan ha criticat el fet que la Generalitat “no hagi acomplert els seus compromisos de fer front amb el pagament i ho vagi endarrerint”. El projecte va ser ofert al seu moment per la pròpia Generalitat al municipi, comprometent-se a finançar-lo gairebé al cent per cent.

El recinte disposa de dues pistes de pàdel exteriors

El pavelló, anomenat un PAV-2, disposa d’una pista central, quatre vestidors, sales de musculació, fitness, diverses màquines d’steep (per caminar damunt una cinta) i bicicletes estàtiques per practicar spinning, a més d’espatlleres. Les sales també estan climatitzades. Entre les propostes que es posaran en marxa també hi haurà pilates. A l’exterior del recinte s’han construït dues pistes de pàdel. El recinte disposarà d’un dinamitzador esportiu que podrà organitzar activitats dirigides en funció de la demanda.

La pista central

A la pista central del pavelló s’hi podran practicar bàsquet, minibàsquet, futbol-sala, volei, tennis taula, handbol o badmington. La pista té unes dimensions de 44 x 23 metres i una cortina separadora al mig del camp, que permetrà disputar dos esports alhora.

L’espai comta també amb un rocòdrom, una tradició a Cornudella derivada de la importància que des de fa dues dècades té l’escalada vertical al terme municipal, molt especialment a Siurana.

Les innovacions en domòtica fan molt especial aquestes instal·lacions. El pavelló presenta així nombroses novetats d’ordre tecnològic i organitzatiu. Les novetats més destacades són aquestes:

Accés amb una polsera electrònica.- Els usuaris disposaran d’una polsera electrònica, que serà la forma amb què accediran al recinte esportiu. Un lector en permetrà l’accés.

Control central de seguretat i d’instal·lacions.- Una guixeta situada al vestíbul d’entrada disposa d’un ordinador amb control en imatges de les diferents càmeres de seguretat ubicades a l’interior i exterior del recinte.

Control de la temperatura.- Altrament, un segon ordinador controla i regula la temperatura de l’espai, la temperatura de l’aigua dels vestidors, i obre i tanca les finestres exteriors, entre altres funcions. També controla la presència de persones a l’interior de les instal·lacions.

Connexió a una estació meteorològica.- Les làmines exteriors de les finestres s’obriran i es tancaran en funció de les condicions climatològiques adverses o favorables (vent o pluja intensa), a través d’una connexió amb una estació meteorològica.

Il·luminació per accés presencial.- En diversos llocs del pavelló, com en els vestidors i passadissos, els llums s’encenen amb la presència humana.

El pavelló podrà ser usat per socis a títol individual o per entitats esportives, que podran gaudir d’unes instal·lacions al servei de tots i totes. La pista principal podrà ser dividida en dues meitats, en funció de les necessitats que hi hagi.

El passat 28 de desembre, un centenar de vilatans van assistir a la presentació pública del pavelló, en un acte que va tenir lloc a l’Ajuntament.