.

Traçat per on ha de discórrer la línia elèctrica

L’expedient ambiental de la línia de molt alta tensió (MAT) entre Escatrón i La Secuita ha quedat arxivat. Així ho ha anunciat Esquerra Republicana després de rebre un comunicat del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, informa Tarragona Ràdio.

El 23 de juliol es van reunir a la seu d’Esquerra de Tarragona diversos moviments transversals en els que es trobaven alcaldes, regidors i plataformes per demanar l’arxivament definitiu de l’expedient ambiental de la MAT per caducitat. Al desembre hi va haver una moció al Parlament de Catalunya on es va aprovar la no necessitat d’aquesta línia.

Ar,a 6 mesos més tard de la primera reunió, ERC ha rebut el comunicat conforme l’expedient ja s’havia arxivat el 13 de setembre de 2013.

Això significa que en el cas de que la línia es tornés a posar sobre la taula, s’hauria de començar de zero, en un territori articulat, amb les idees clares i amb un pacte establert amb els ajuntaments afectats.

L’alcalde de la Secuita i vicepresident regional, Eudald Roca, ha dit que en el cas que es tornés a engegar el projecte tots estaran preparats. Des d’ERC celebren l’arxivament. Afegeixen que es tracta d’una victòria transversal que demostra que el territori davant d’una necessitat és capaç d’articular-se i guanyar la batalla legalment. Han agraïts als ciutadans, plataformes i càrrecs polítics el recolzament per la no necessitat de la línia MAT.

/* JS para menú plegable móvil Divi */