TOTS 21

Accés principal a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Foto: ACN

El comitè d’empresa de GARBIALDI S.A, empresa que presta els seus Serveis de Neteja a l’Hospital Joan XXIII, ha anunciat per mitjà d’un comunicat de premsa la convocatòria d’una vaga els dies 19,20 i 21 en tots els torns de treball (matí, tardes i nits). El motiu és «l’incompliment per part de l’empresa del Conveni Col·lectiu de Neteges d’Edificis i Locals de Catalunya, i concretament l’article 45 que fa esment a un Plus de toxicitat, perillositat i penúria».

Segons afirmen a la nota des del comitè (format per delegats de CCOO), «considerem que en aquests moments de pandèmia l’empresa ha d’aplicar aquest plus perquè s’estan donant aquestes circumstàncies». Així mateix, també es denuncia l’incompliment de l’acord signat amb els representants dels treballadors quan els empleats de l’antiga concessionària del servei, Clece, van ser absorbits per GARBIALDI arran de la crisi econòmica del 2008. Així ho assegura la presidenta del comitè, Francisca Chaves, que es troba precisament de baixa per haver donat positiu de Covid. «L’acord deixava clar que, en el cas que es contractessin nous treballadors a temps complert un cop superada la crisi, tindrien els mateixos drets contemplats prèviament amb Clece, on hi figura un plus hospitalari vinculat del 20% a més del que figura al conveni general. Però des de l’empresa s’hi neguen, afirmant que nosaltres no som personal essencial, entre altres coses, quan en realitat el personal de neteja som els que estem més temps en risc. De fet, ens hi juguem la vida», assegura Chaves.

«El Comitè d’Empresa lamentem molts aquesta situació en aquests moments tan crítics que estem vivint, però no hem tinguts cap altra opció davant la negativa rotunda de la Direcció de l’Empresa», conclou el comunicat.

Redacció