.

.

TOTS 21


L’activista iraniana Mona Massoumi i el col·lectiu Fridas Feministas han convocat per aquest dissabte dia 15 una concentració a les 18:00 hores a l’estàtua dels Despullats (Rambla Nova) de Tarragona. per mostrar el seu rebuig per l’arrest, agressió i mort de la Mahsa Amini, de 22 anys, a Teheran (Iran). El 13 de setembre de 2022, la jove iraniana va ser arrestada per ‘la policia moral’ del país sota el pretext de no portar el cap cobert de forma adequada. Mahsa va morir el dia 16 de setembre per greus lesions, en un hospital.

Segons es recorda des del col·lectiu feminista, “a la República de l’Iran, totes les dones són obligades a tapar-se tot el cabell i el cos el públic. L’assassinat de Mahsa Amini ha fet esclatar protestes per tot el país, moltes de les quals han acabat en situacions violentes. La gent surt al carrer i arrisca la vida per acabar amb aquesta dictadura cruel. La policia dispara les persones que es manifesten i el règim iranià ha bloquejat l’accés a Internet per aïllar el poble iranià de la resta del món, evitant que es pugui difondre la informació”.

Arreu d’Europa i del món, col·lectius feministes i prodrets humans estan convocant concentracions per mostrar el rebuig davant d’aquesta violència institucional i mostrar suport a les persones que pateixen la repressió.