.

Imatge virtual de la futura Anella Mediterrània

Imatge virtual de la futura Anella Mediterrània

El diputat per Tarragona del Partit Popular, Jordi Roca, ha assegurat avui que “Convergència ha dinamitat el consens que hi havia sobre Tarragona 2017”. Roca ha asenyalat que “el mateix dia que es va aprovar una declaració institucional al Congrés sobre els Jocs Mediterranis, van presentar una proposició no de llei, que a banda de mal redactada, vinculava el finançament de la piscina olímpica als pressupostos de l’any 2017, un autèntic nyap, ja que aquests diners han d’arribar el més aviat possible per tal de licitar l’equipament i mantenir-nos dins els terminis”.

El Partit Demòcrata, PDECAT, ha anunciat aquesta tarda que ha aconseguit 12 milions d’euros dels Pressupostos Generals de l’Estat “per a la construcció de la piscina olímpica” i per a les “despeses operatives” dels Jocs Mediterranis que s’han de disputar l’any vinent a Tarragona.

A través d’una Proposició no de Llei, defensada pel diputat Ferran Bel, i que ha estat transaccionada amb la majoria dels grups parlamentaris, el PDECAT ha obtingut el suport de totes les formacions polítiques, amb l’excepció del Partit Popular, que s’hi ha oposat.

L’acord, assolit a la Comissió d’Hisenda i Administracions Públiques del Congrés dels Diputats, estableix que abans del 15 de desembre es portin a terme les modificacions pressupostàries oportunes al Pressupost de 2016 per tal de garantir el finançament compromès amb els Jocs Mediterranis, per tal de dotar d’una partida de 3 milions d’euros per a la construcció de la piscina olímpica. Compromís que haurà de quedar també reflectit en els pressupostos de 2017 si en la seva presentació, la inversió encara no s’ha materialitzat. Així mateix, s’ha acordat incloure en els comptes de 2017 una partida dotada amb 9 milions d’euros per a les despeses operatives dels Jocs.

Ferran Bel ha manifestat que “quan falten 10 mesos per a l’inici dels Jocs, no podem estar simplement en declaracions de bones intencions. Era necessari que existís una concreció pressupostària perquè, d’aquesta manera, el proper govern estarà obligat a complir els acords assolits avui. En cas contrari, no podrà aprovar els pressupostos de 2017. Esperem que el Partit Popular, que avui s’ha quedat sol, rectifiqui i es torni a afegir al consens.”

Al seu torn, el diputat del PP ha afegit que “Convergència es vol carregar els Jocs Mediterranis, perquè he presentat una transacció a la seva proposta per tal d’agilitzar l’arribada dels tres milions d’euros compromesos pel Govern d’Espanya el passat mes de juny, i que comptava amb el suport de la resta de grups, però s’han negat a acceptar-la”. Jordi Roca ha recordat que “estem en terminis ajustats i no pot ser que desde la mateixa província es posin pals a les rodes”.