.

Com cada primer diumenge del mes de desembre, Constantí va viure la tradicional Festa de l’Oli Nou organitzada per la Cooperativa Agrícola “Sant Isidre”. La Festa de l’Oli Nou, que aquest any ha arribat a la seva XIII edició, va concentrar prop d’unes 800 persones al Pati de la Cooperativa,disposats a gaudir d’un bon esmorzar a base de cansalada, llonganissa, arengades,olives i fruits secs, i a tastar l’oli de la nova collita i el prestigiós oli del raig del molí de la Cooperativa de Constantí.

La Festa de l’Oli nou, que ja s’ha consolidat com un dels esdeveniments del calendari cultural i gastronòmic del municipi, va comptar com és habitual amb l’acompanyament musical dels Grallers i La Corranda.

A banda d’assaborir l’oli nou, els assistents també van poder degustar altres productes que es poden trobar a l’agrobotiga de la Cooperativa. La jornada es va completar amb la possibilitat de visitar les instal•lacions de la cooperativa i el Molí d’Oli.

La campanya de l’oliva d’enguany a Constantí preveu arribar a produir uns 130.000 litres d’oli, envasat sota la marca Vil·la de Centcelles de la DOP Siurana i considerat un dels millors olis de la demarcació.

Per altra banda, la Cooperativa Agrícola de Constantí ha estat una de la vintena de cooperatives que també han pres part al llarg del cap de setmana de la XIII edició de la Fira de l’Oli Siurana que s’ha fet a la Rambla Nova de Tarragona.