.

Un dels barris de Constantí amb més ocupacions il·legals. Foto: Tarragona 21

Un dels barris de Constantí amb més ocupacions il·legals. Foto: Tarragona 21

La lluita per evitar les ocupacions il·legals i els robatoris a les zones rurals són dos dels eixos bàsics que l’Ajuntament de Constantí i els cossos de Seguretat treballaran aquest any. Tal com ha explicat el batlle del municipi, Òscar Sánchez, “es reforçarà la seguretat al municipi augmentant la presència dels cossos de seguretat”.

En la mateixa línia, Sánchez ha explicat que una de les línies que es treballarà serà la de les ocupacions il·legals i ha recordat que des de la regidoria d’Habitatge, Benestar Social i Família s’estan coordinat actuacions amb Servihabitat per tal “d’evitar problemes de convivència”. Cal recordar que des de desembre del 2013 diverses famílies d’ètnia gitana ocupen 40 habitatges de l’ urbanització també coneguda com ‘La Patà’ a Constantí. El degoteig de persones va anar en augment fins a dia d’avui. En total sumen unes 220 persones vivint entre quatre blocs de la urbanització. En els darrers mesos s’han aturat prop de 7 ocupacions més.

Una altra de les qüestions que s’ha analitzat ha estat la dels robatoris a les zones rurals i agrícoles. Sánchez ha afirmat que en properes reunions “es donarà veu a sectors com els pagesos o les associacions de veïns”.

La Junta ha tingut lloc a l’Ajuntament del municipi on va assistir el delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, membres de la Policia Local i representants de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional. Aquesta és la primera Junta de Seguretat des del 2007 i està previst una segona abans d’acabar l’any.

Celebració de la Junta de Seguretat a Constantí. Foto: Cedida

Celebració de la Junta de Seguretat a Constantí. Foto: Cedida

Constantí busca solucions per les ocupacions il·legals al barri de ‘La Patá’

B.U.