.

Les artistes, davant l’arbre il.luminat. Foto: Tots21

Un detall de l’orbra feta amb ganxet. Foto: Tots21

Constantí ha plantat el primer arbre de Nadal amb recobriment fet amb ganxet. L’aportació d’una trentena de dones de la vila -Dones per la Unitat de Constantí, Grup Cultural Mestresses de Casa, Grup Retalls, Catequesi de la Parròquia i dones voluntàries- ha fet possible que aquest dilluns s’inaugurés a la plaça de la vila un motiu decoratiu prou original, una estructura metàl.lica trococònica i d’una alçada de sis metres, recoberta de peces de roba cosides entre sí. L’alcalde, Óscar Sánchez, i la corporació municipal han estat presents a l’acte.

 

L’alcalde, Óscar Sánchez, davant de l’arbre. Foto: Tots21

Es tracta d’una composició formada per 580 aplicacions -peces petites de llana, fetes totes amb ganxet-,  un arbre que ha sortit de les mans de l’artista tarragoní Francisco Benítez.

La inauguració l’han fet els nens i nenes de Catequesi de la vila amb un compte enrera que ha acabat amb la il.luminació de l’arbre i una xocolatada per als assistents. Generals han estat els comentaris lloant el resultat brillant d’un arbre prou original i que a més a més ofereix una visió al matí que és diferent de la de la nit: de matí s’observa la gamma de colors verds del ganxet i al vespre, llueix a través dels llums nadalencs incorporats dins de l’estructura metàl.lica.

La canalla, inaugurant el pessebre de Constantí. Foto: Tots21

Una imatge del pessebre constantinenc. Foto: Tots21

La jornada d’encesa i inauguració de l’arbre ha tingut una prèvia amb la inauguració del pessebre gegant, situat en un recinte municipal -l’antic mercat-, situat al costat de l’Ajuntament. Han estat els nens de la Catequesi els encarregats de fer-ho, aportant a més els seus dibuixos sobre els motius nadalencs, que han estat penjats a les parets del betlem constantinenc a modus d’exposició i posteriorment han cantat dues nadales. “Es tracta d’un pessebre que va néixer en 2015 i que s’està consolidant cada any amb noves figures”, destacava la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny.

Jaume Garcia

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */