.

Cartell de la jornada dedicada a la dona.

Cartell de la jornada dedicada a la dona.

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la dona treballadora, l’ Ajuntament de Constantí, amb el suport de l’Escola d’Adults, Biblioteca Municipal i l’Institut de la Dona,han organitzat tot un seguit d’activitats adreçades principalment al col•lectiu de dones del municipi. Aquest dimecres 5 de març, al matí, els alumnes de català del  nivell Elemental nivell Intermedi de l’Escola d’Adults participaran de la gravació d’un parell de contes a l’emissora municipal Constantí Ràdio. Aquests dos contes, “L’estrella màgica” i “L’albatros” es presentaran al  “Concurs de podcast – Contes del Món”.  El divendres dia 7 a la tarda s’emetran els contes per la ràdio.

La setmana vinent també es representaran aquests contes davant els alumnes de les escoles del municipi, el col·legi Centcelles i el Mn. Ramon Bergadà. El dijous a la tarda s’iniciarà una nova edició del Taller de memòria a l’Escola d’Adults , mentre que la Biblioteca Municipal acollirà una conferencia a càrrec de la llevadora del CAP de Constantí, M. José Bayarri, que ens parlarà de “ prevenció del càncer de cèrvix i de mama i  consells saludables per afrontar la menopausa”.

Ja el divendres, i també a la Biblioteca Municipal es durà a terme una Conferència i Taller pràctic sobre el Mètode Hipopressiu, un canvi de paradigma per a la salut i l’exercici físic. El subdirector de Formació del Mètode Hipopressiu i National Master, Toni Riera explicarà en què consisteix aquesta tècnica que està revolucionant el món de l’esport, la teràpia i el fitness pels seus múltiples beneficis. L’activitat està organitzada pel centre Fisionatur.

Ja el dissabte, 8 de març, a la Biblioteca es procedirà a la Lectura del manifest del dia de la dona treballadora i  tindrà lloc una sessió de Conta- contes  que parlen de la igualtat  per als infants, i que seran  llegits per Alumnes  de l’Escola d’Adults.

La setmana vinent, dimarts dia 11  a les  19 h.  es faran  lectures dramatitzades del recull de  textos que va realitzar amb motiu del  25 N per part del   Col·lectiu feminista Llavis Lluïres de Tarragona.  Els actes clouran el dimecres dia 12 , amb una sessió de la  Cine-teca de la biblioteca, amb la projecció de la pel·lícula “Les dones de veritat tenen corbes”  (una comèdia  que parla de l’enfrontament generacional de les dones d’una família).

/* JS para menú plegable móvil Divi */