.

L’acte ha comptat amb algunes de les protagonistes de l’exposició, com Olga Xirinacs o Montserrat Duch. Foto: Cedida

Aquest dimarts 21 de maig s’ha inaugurat a la plaça de les Escoles Velles l’exposició “Amb nom de dona”, un projecte interdisciplinari que s’ha dut a terme durant aquest curs 2023-2024 per part de l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut de Constantí. L’acte ha comptat amb la presència d’algunes de les dones protagonistes d’aquesta exposició com Montserrat Duch o Olga Xirinacs, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, i una àmplia representació del professorat i l’alumnat de l’Institut, amb la seva directora Mercè Grané al capdavant.

El projecte “Amb nom de dona”, que s’ha treballat des de les matèries de Ciències Socials i Llengua Catalana i literatura, pretén donar visibilitat i homenatjar algunes dones cèlebres que han tingut o tenen alguna relació o vinculació amb Constantí.


Altres notícies:


L’origen del projecte va sorgir a partit d’un estudi del nomenclàtor dels carrers de Constantí, arribant a la conclusió  que hi havia més carrers amb nom d’home que de dona. Després d’una tasca d’investigació, es va descobrir que amb nom de dona només existeix el carrer Marta Mata i la plaça Montserrat Roig. A partir d’aquesta dada, van decidir buscar dones importants que haguessin tingut alguna mena de relació amb la població i les dones escollides van ser: Maria Aurèlia Capmany, Carme Serrallonga, Montserrat Duch, Núria Solé Sanromà i Olga Xirinacs.

Des de les assignatures esmentades, s’han dut a terme un seguit de tasques, que es poden veure a les infografies d’aquesta exposició. Però, sobretot, l’activitat que ha agradat més als alumnes i  al professorat ha estat poder parlar i entrevistar algunes d’aquestes dones, familiars o persones relacionades amb el seu entorn. L’exposició es podrà veure fins a la Festa Major d’estiu.