.

Durant els propers dies s’ha de celebrar una reunió entre representants de l’Ajuntament de Constantí i de la Generalitat de Catalunya per tal de buscar solucions a la problemàtica de l’ocupació iregular dels habitatges ubicats al carrer Jaume II i Prat de la Riba.

Des de fa una setmana, la companyia Endesa va tallar el subministrament de llum a diversos habitatges per motius de seguretat, i és que en la majoria dels casos s’havia manipulat la instal·lació elèctrica per punxar la llum, i això suposava un greu perill.

Davant les incidències que aquest fet ha provocat durant els darrers dies, l’Ajuntament de Constantí ha contactat amb la delegació del govern de la Generalitat a Tarragona per tal de mantenir una reunió urgent.

Al llarg d’aquest dijous 15 de setembre, representants de l’Ajuntament han mantingut una trobada amb representants dels Serveis Territorials d’Habitatge i del Departament de Benestar Social i Família, i en els propers dies s’ha de celebrar una Taula de treball que comptarà amb la presència de representants de l’Ajuntament, la Policia Local, la Delegació de la Generalitat a Tarragona (en els seus diversos departaments implicats: Benestar Social, Habitatge, Ensenyament i Interior), i el Consell Comarcal del Tarragonès.

Des de l’Ajuntament de Constantí s’ha manifestat novament la necessitat que la Generalitat, en tant que administració competent, “es comprometi d’una manera ferma a destinar i incrementar els recursos necessaris i la implicació de tots els seus departaments implicats per tal d’oferir solucions a aquesta problemàtica”.

El consistori considera “urgent i prioritària” aquesta actuació i apel·la “a la corresponsabilitat de les diferents administracions per establir un pla de treball coordinat i transversal per donar resposta a la situació”.

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Constantí van aprovar el passat mes de juliol una moció conjunta per tal de combatre aquesta problemàtica de l’ocupació irregular d’habitatges al municipi que es ve produint des de fa aproximadament 3 anys i mig