.

.

TOTS 21


l’Ajuntament de Constantí va organitzar tot un seguit d’activitats que van tenir com a acte central la Lectura del Manifest, que es va fer el dissabte al matí davant de la Casa de la Vila.

El passat dissabte 25 de novembre es va celebrar el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Per sumar-se als actes reivindicatius que centren la jornada, l’Ajuntament de Constantí ha organitzat tot un seguit d’activitats que van tenir com a acte central la Lectura del Manifest, que es va fer el dissabte al matí davant de la Casa de la Vila.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde,Oscar Sánchez, i diversos representants del consistori municipal, i com és habitual, la Lectura del Manifest va anar a càrrec de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí. Abans, la regidora Meritxell Cano, va refermar el compromís del municipi en la lluita contra la violència de gènere. Durant la lectura del Manifest, que aquest any ha estat escrit per la periodista Mònica Planas, es va demanar que cal construir una societat que no toleri la violència masclista. També es va destacar que les dades de casos de violència són alarmants, i que només com a societat es podran erradicar. L’acte va finalitzar amb una recreació teatral que va anar a càrrec del grup de teatre Premium Actors d’Alcover.

El passat 23 de novembre s’iniciaven les activitats organitzades per l’Ajuntament de Constantí amb motiu d’aquest Dia internacional per  a l’eliminació de la violència envers les dones amb una activitat de lectura de textos a la Biblioteca Municipal amb el títol “Lectures de dones i sobre dones però no només amb dones”,  i s’inaugurava també l’exposició “La dona en la societat contemporània” de Teresa Fargas, una exposició fotogràfica itinerant organitzada pel Consell Comarcal del Tarragonès, que presenta una sèrie d’imatges de la nostra societat on es posa de manifest el paper marginal que atorga la societat actual a les dones. La mostra fotogràfica es podrà visitar fins el dia 12 de desembre.

Els actes finalitzaran el dimarts dia 28 de novembre amb una sessió de Bibliocontes a la Biblioteca Municipal