.

Un moment de la presentació de l’Opuscle de la Setmana Santa de Constantí. Foto: Cedida

Aquest diumenge 10 de març s’ha fet la presentació de l‘Opuscle de la Setmana Santa d’aquest any a Constantí, una publicació que repassa la història i la significació de la Setmana Santa al municipi. L’acte de presentació es va fer, com ja és habitual, a la Plaça de l’Església i va anar a càrrec de Pere Roig Molné. Durant l’acte, hi va haver una actuació musical a càrrec del Conjunt instrumental d’adults de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”.

En aquesta nova edició de l’opuscle, editat per l’Ajuntament de Constantí, conjuntament amb la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, hi trobem els articles de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez; la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny; l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas; el President de la Confraria de la Puríssima Sang, Josep M. Salvat; el rector de la Parròquia de Sant Feliu Màrtir de Constantí, Mn. Joan Antoni López Díaz-Cano; i es manté també la col·laboració de diverses persones de la societat civil constantinenca que han expressat els seus records i experiències vinculades a la celebració de la Setmana Santa.

Abans de la presentació de l’opuscle es va inaugurar a l’antic mercat municipal, al carrer Major, una exposició que recull els elements característics de la Setmana Santa: l’uniforme dels armats, les vestes i altres trets representatius. També s’inclou en aquesta exposició un recull de fotografies d’aquesta celebració. Seguidament, un grup de veïns i veïnes del carrer Major van protagonitzar una cantada de goigs a Sant Josep davant la capella del sant.

Presentació de “La Passió” de Les Forques Teatre

Coincidint amb la presentació de l’Opuscle de Setmana Santa, aquest any s’ha fet també la presentació de “La Passió de Crist“, que un any més representarà Les Forques Teatre per diferents escenaris del municipi en una única representació que tindrà lloc el diumenge 31 de març a les 19 hores.

Hi haurà un total de vuit escenaris a diferents espais del nucli antic, amb inici des de davant de l’Ajuntament, on es recrearà l’entrada a Jerusalem. Entre els emplaçaments hi haurà, un any més, la Pista d’Estiu, on es representaran les escenes de la crucifixió de Crist, la mort de Jesús i la Baixada de la Creu.

Prop d’una vuitantena de persones treballen per donar forma a aquest projecte des del repartiment d’actors i actrius, decorats i vestuari. Una de les grans novetats d’aquest any serà la introducció de diversos passatges musicals cantats. Com és habitual, la passió comptarà amb la col·laboració dels Armats de Constantí