.

Fermí Fernández serà el pregoner de la Festa Major.

Fermí Fernández serà el pregoner de la Festa Major.

Tot és a punt per la Festa Major d’Estiu de Constantí. Més de 40 activitats conformen la programació d’aquest any, que es concentrarà bàsicament entre el dijous dia 31 de juliol i el diumenge 3 d’agost, tot i que aquests darrers dies ja hi ha hagut algunes activitats prèvies. Entre els plats forts de la programació destaca el Pregó de Festa major, que enguany anirà càrrec del popular actor còmic, Fermí Fernández. L’acte del Pregó també anirà acompanyat aquest any d’un correfoc infantil amb els Diablons de la Dragonina de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. i la Colla de Diables infantil l’Embruix del Morell.

El divendres 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com ja és habitual els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la ballada de sardanes.

Pel que fa a les propostes musicals, aquest any tenen com a plat fort la Nit de rock’n’roll, que el dissabte 2 d’agost portarà a Constantí l’actuació de la mítica banda madrilenya Burning, una formació clau per entendre la historia del rock espanyol de les últimes dècades. La banda celebra 40 anys dalt dels escenaris i ha publicat nou disc “Pura Sangre”, que presentaran conjuntament amb els seus inoblidables èxits . La Nit de rock’nroll es completarà amb l’actuació de dues bandes tribut, els Cretins (tribut al grup americà Ramones) i Papel Secante, una formació local de tribut a Extremoduro.

La formació 'Burning' protagonitzarà la Nit del Rock

La formació 'Burning' protagonitzarà la Nit del Rock

En aquest apartat musical, no hi faltarà una nova edició de la Nit Jove, amb les actuacions dels Bonobos i la Loca Histeria, la VIII nit de Cantautors, o el concert de Versió.Cat. L’apartat musical també comptarà amb les habituals revetlles de Festa Major amb orquestres tan prestigioses com la Costa Brava o l’Orquestra Europa.

L’extens programa es complementarà amb activitats que van des d’exposicions, espectacles infantils, actes organitzats per les entitats esportives o una nova actuació del Ball parlat de Dames i Vells de Constantí, que tornarà a la càrrega amb l’humor i la sàtira que els caracteritza.

I entre la programació de la Festa Major destaca la tercera edició del concurs Instagram de fotografia, amb imatges que recolliran alguns dels moments de la Festa Major i utilitzant el hastag #fmconstanti14, una iniciativa que l’any passat va destacar per la seva gran participació.

D’altra banda, la Paradeta Itinerant de la Festa Major recorrerà de nou els carrers de la vila al llarg dels propers dies. Després del gran èxit i acceptació que aquesta iniciativa ha generat en la darreres edicions de la Festa Major, aquest any la paradeta tornarà a ubicar-se a diversos espais per tal d’informar de totes les activitats de la Festa, i amb la possibilitat d’adquirir el programa i altres productes del marxandatge oficial, com la samarreta oficial de la Festa major, ventalls per ajudar a suportar el calor, o la nova motxilla de Constantí, entre d’altres sorpreses.