.

.

TOTS 21

A la caminada hi van participar prop d’un centenar de persones. Foto: Ajuntament

Prop d’un centenar de persones han participat aquest dimarts 20 de juliol d’una Caminada nocturna per conèixer el Constantí medieval. L’activitat s’emmarcava dintre del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” que ha programat tot un seguit de caminades per conèixer i descobrir el passat del terme municipal.

Aquesta activitat tenia com a objectiu destacar la importància que va tenir el poble de Constantí durant l’edat mitjana, on entre d’altres fets rellevants l’Arquebisbe de Tarragona hi tenia fixada la seva residencia estival. Malgrat no es conserven vestigis arquitectònics d’aquest passat medieval, el municipi té un urbanisme medieval completament intacte que s’ha volgut difondre i posar en valor amb aquesta activitat.

La caminada, que va comptar amb l’acompanyament del guia cultural Ferran Marín, va sortir des de la plaça Mossèn Jacint Verdaguer i el recorregut va seguir pel carrer Major, carrer de les Creus, raval de Sant Cristòfol, plaça dels Castell i carrer Església Vella. En aquests punts es van localitzar les antigues portes de la vila, es visitarà el cementiri vell, el castell i l’església vella.

També es va fer un recorregut pel perímetre de les muralles i es van visitar les torres del parc de la Muralla, del carrer Sant Vicenç i el que queda del baluard de les escales del Morrot.

Redacció