.

El Ple celebrat a l’Ajuntament de Constantí el passat dijous 5 d’octubre va aprovar un nou conveni de col·laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Educació per a la realització de programes de formació i inserció organitzats en la modalitat Pla de Transició al Treball (PTT), per a aquelles joves que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense obtenir el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria. L’objectiu d’aquest acord és que aquests joves disposin d’una preparació professional que els permeti incorporar-se al món del treball amb perspectives de continuïtat.

Aquest conveni permetrà seguir desenvolupant a Constantí el Programa de Formació i Inserció (PFI) d’auxiliar de comercialització de productes i logística que es va començar a implementar dintre de l’oferta formativa de l’Institut de Constantí el curs passat, i que s’adreça a nois i noies d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria i volen formar-se en una professió. Té una durada d’un curs acadèmic (de setembre a juny), amb 1000 hores distribuïdes en 820 hores de formació en el centre educatiu i 180 hores de pràctiques en un centre de treball. Després de l’experiència del curs passat, aquest curs 2023-2024 s’han cobert totes les places ofertades, amb un total de 16 alumnes matriculats al PFI.

Aquest recurs, a més de millorar les condicions d’accés dels joves al món laboral, també els ha de facilitar la continuïtat de la seva formació, especialment en els cicles formatius de grau mitjà de formació professional.