.

Reunó del Pla d'entorn per presentar les properes activitats

Reunó del Pla d’entorn per presentar les properes activitats

La setmana passada es va celebrar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí la reunió de seguiment del Pla Educatiu d’entorn que s’està desenvolupant a Constantí, amb l’objectiu de fer balanç de les actuacions realitzades durant el curs passat i presentar les principals actuacions que es desenvoluparan durant el curs 2016-2017.

La reunió va comptar amb representants de les entitats, associacions i organismes que intervenen en l’àmbit socioeducatiu al municipi (Ajuntament, Departament d’Ensenyament, centres educatius i altres departaments o institucions).

De les actuacions desenvolupades fins al moment en el Pla Educatiu d’entorn es destaca la col·laboració entre els agents educatius implicats, la importància del treball en xarxa en l’entorn escolar i social i fomentar els espais de trobada.

De cara al present curs escolar es mantindran propostes com l’estudi assistit per a alumnes de primària o secundària, que ampliarà el seu horari per tal de reforçar les competències bàsiques de l’alumnat del municipi; també es mantenen el tastet d’oficis que complementa l’orientació acadèmica i professional que es fa des de l’ Institut amb unes sessions que ofereixen coneixements reals sobre l’àmbit laboral de l’entorn a través de visites a empreses o exposicions d’oficis i formació; els contes col·laboratius, activitats de difusió cultural, el foment de l’esport, les activitats a la Biblioteca Municipal o la gravació de programes i lectura de contes a la ràdio municipal.

Aquest any també es desenvoluparan accions de formació i dinamització del voluntariat en el lleure i es faran estades formatives dels alumnes de 4art d’ESO per tal de realitzar pràctiques a diferents serveis municipals.

Entre les novetats del curs destaca la creació d’un grup de Batucada a l’Escola de Música, i augmentar la relació del món de la cultura amb l’àmbit de l’educació.

Per tal de desenvolupar totes les accions del Pla Educatiu d’Entorn durant el curs 2016-2017,el Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat 29 de setembre l’addenda econòmica al conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per al desenvolupant de les actuacions del Pla Educatiu durant aquest curs. D’aquesta manera, es realitzarà una aportació econòmica de 6.630 € que aniran destinats a les accions que s’han de realitzar en el marc d’aquest projecte. El Departament d’Ensenyament aportarà 5.100 euros, mentre que l’Ajuntament farà una aportació de 1.530 €uros.

El proper 28 d’octubre és realitzarà la comissió operativa del Pla Educatiu d’Entorn, a la qual hi estan convocats tots els responsables dels serveis i professionals que participen del desenvolupament del PEE (centres educatius, EAP, Cap Salut, llar d’infants, punt Òmnia, centre obert, Entitats Municipals, Escola Adults, Joventut, Serveis Socials i la resta de Tècnics d’atenció a la persona…).