TOTS 21

La batucada de Tympanum ha obert la rua. Foto: Tarragona21

Constantí allarga a aquest cap de setmana la gresca carnavalesca i ho ha fet de manera molt especial aquesta tarda amb la Rua, en la que hi han pres part 200 persones de sis comparses diferents, a les que s’hi han sumat, com mana la tradició, espontanis sense colla pròpia que també han volgut animar la festa.

Ha estat una rua on s’ha duplicat el nombre d’entitats participants, passant de les tres de l’any passat, a les sis d’enguany, destacava la regidora de Festes, Meritxell Cano. La coincidència amb els Tres Tombs, que es van celebrar el cap de setmana passat, han traslladat el Carnaval a aquest cap de setmana.

‘Las Supermamis’ presentaven L’Arca de Noè, amb disfresses de tot tipus d’animals. Foto: Tarragona21

Grups disfressats de Comguitos, com els de l’AVV Constantí-Centcelles, de hippis, de follets, com l’AMPA del col·legi Ramon Bergadà, o de diables i diablesses, com Dance Power, s’han sumat al recorregut. També s’ha pogut veure una Arca de Noè amb gent disfressada de diferents espècies d’animals. Un grup de quatre dones vestides d’època mostraven les seves màscares i vestits elaborats, i un sorprenent Citroën conduït per dues monges amb tot l’aspecte de ser homes tancava la comitiva carnavalesca.

Passades les 17.30 hores, les comparses han començat a desfilar des de la Plaça de la Generalitat, obrint pas el grup de tambors, per seguir per carrer Jaume I, carrer dels Horts, Raval de Sant Cristòfol, Carrer Major (direcció contrària), carrer Sant Pere, carrer Barcelona, carrer Girona, i Avinguda 11 de setembre. El recorregut ha arribat fins al Pavelló Poliesportiu, on es traslladarà des de les 19.30 h. i fins la matinada tota la gresca i la disbauxa de la celebració, a la tarda amb el Ball Infantil de disfresses amb l’actuació musical del Grup Slogan, i a la nit amb el gran Ball de Carnaval amb l’actuació del DJ local Koldan B.

Els Conguitos de l’AVV Constantí-Centcelles. Foto: Tarragona21

Serà el moment per a l’entrega de Premis que premiarà, amb 200 euros i 100 euros respectivament, les dues millors comparses participants a la Rua. El tradicional concurs de disfresses també premiarà entre tots els assistents la disfressa més original, la millor disfressa feta a mà i la millor parella disfressada.

La nit inclou la segona edició del ‘sopar de motxilla’, que té 400 inscrits, el doble que l’any passat, destacava la regidora de Festes. L’Ajuntament hi posa taules i cadires i cada participant es porta el seu menjar.

Els actes de Carnaval finalitzaran el diumenge dia 5, amb la processó de l’enterrament del Rei carnestoltes, que sortirà des del Pavelló Poliesportiu fins arribar al Parc de la Muralla, on tindrà lloc la cloenda de la celebració amb la tradicional cremada del Ninot i coca amb xocolata per a tots els assistents. Els actes finalitzaran amb una Sardinada popular.

Un grup de quatre dones vestides d’època. Foto: Tarragona21

Els follets de l’AMPA del col·legi mossèn Ramon Bergadà. Foto: Tarragona21

‘Las Happys. Foto: Tarragona21

La comparsa La Coca, un clàssic de Constantí. Foto: Tarragona21

Dues ‘monges’, en un Citroën, de pel·lícula. Foto: Tarragona21