.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant se suma a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) que se celebren durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L’edició 2018 a Catalunya se celebrarà els dies 12, 13 i 14 d’octubre. Les JEP són la festa del patrimoni i molts dels municipis i entitats d’arreu de Catalunya organitzen activitats gratuïtes per a tots els públics, des de visites guiades fins a conferències, concerts i exposicions, entre altres.

Al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI) i el Campus Extens de l’Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat tres conferències i una sortida sobre el PATRIMONI ENTERRAT al nostre territori, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Parimoni de l’Ajuntament. Les conferències tindran lloc a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant; i el punt de trobada de la sortida serà davant de la Casa de la Vila.

Confèrencies:

Divendres, 12 d’octubre de 2018

19.00 h Intervencions arqueològiques al nostre territori. A càrrec de l’arqueòloga Imma Teixell.

20.00 h Excavacions a l’Hospital del Coll de Balaguer. A càrrec de l’arqueòleg Isidre Pastor.

Dissabte, 13 d’octubre de 2018

19.30 h Els darrers caçadors al sud de Catalunya

Noves aportacions a partir de les dades de la cova del Solà del Pep, l’Hospitalet de l’Infant.

A càrrec del Dr. Dídac Roman, Universitat de València; Esteban Álvarez, Universidad de Salamanca; i Marian Cueto, Universidad de Cantabria.

Sortida:

Diumenge, 14 d’octubre de 2018

10.00 h Sortida cultural als jaciments arqueològics

Aquesta sortida tindrà un recorregut de 6 km i una durada de 2 h, aproximadament, i serà de dificultat baixa. A la pàgina web municipal, s’hi pot consultar el plànol en què s’indiquen les diferents parades que faran els participants. Entre els punts que es visitaran hi ha la Cova del Gat, la Cova del Fuster i la Cova del Solà del Pep.