.

Una voluntària dels Jocs de 2017, fent indicacions als corredors a Rambla Nova, aquest diumenge durant la Marató

Els voluntaris de Tarragona 2017 han tingut de nou un paper destacat en la celebració de la IV Marató Costa Daurada, que s’ha disputat aquest diumenge a Tarragona. De forma desinteressada s’han dedicat a controlar la cursa, havent-se llevat aviat al matí, en algunos casos a les sis del matí, per ser sobre les 7:30 al lloc que tenien destinat i iniciar una llarga jornada, controlant accessos i cruïlles i evitant que els corredors es despistessin quan seguien la ruta.

No ha estat una tasca gens fàcil. Com va poder comprovar Tarragona21 durant la cursa, els conductors no han facilitat la tasca dels voluntaris i s’han reproduït conflictes quan aquests volien passar per carrers que es trobaven tallats a la circulació. És el cas, per exemple, del carrer Canyelles.Una tanca tallava un dels carrils a l’altura de la plaça Cornisi, però els conductors l’evitaven accedint per l’altra carril -i anant en contradirecció- per arribar a Rambla Nova, que és per on passava la cursa, amb l’evident perill que es creava.

Els conductors no respectaven les indicacions dels voluntaris, molts d’ells noies, i no feien cas de la prohibició. Fins i tot agents dels Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir. Alguns taxistes van arribar al punt de plantar cara a les voluntàries i als mossos.

Diverses voluntàries van apuntar a aquest digital que aquests desagradables episodis, que a la vegada són perillosos pels propis atletes i conductors, sovintegen en aquests esdeveniments esportius en què cal tallar carrers.