.

El pacient va ser atès a l'hospital Joan XXIII. Foto: ACN

El pacient va ser atès a l’hospital Joan XXIII. Foto: ACN

El TSJC ha condemnat l’Institut Català de la Salut (ICS) per la mort d’una persona atesa per infart durant el trasllat del pacient de l’hospital Joan XXIII de Tarragona al de Bellvitge, perquè la unitat cardíaca d’hemodinàmica es trobava tancada en aquell horari. Els fets van ocórrer el 25 de desembre de 2014 quan un home de 76 anys va ser atès al servei d’urgències del Joan XXIII. Després de diverses proves i d’activar el protocol per infart, unes hores més tard, la persona va ser derivada amb ambulància a Barcelona on va morir a l’altura del Vendrell. La magistrada considera que hi va haver una “actuació negligent” i es va fer en “retard”. L’ICS haurà d’indemnitzar econòmicament la família de la víctima.

La sentència apunta que el pacient va arribar entre les sis i les set de la tarda i hauria d’haver estat ingressat a la unitat d’hemodinàmica per fer una angioplàstia abans de les vuit del vespre, quan el servei es tancava, perquè ja s’havia fet l’electrocardiograma. També assenyala que la persona va ser atesa amb retard ja que els metges primer el van tractar com si patís un edema agut pulmonar a causa de la dificultat per respirar i un dolor toràcic abdominal.

La resolució judicial arriba gairebé nou anys després dels fets. El 2015, després de diverses protestes, el servei d’hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII va passar a ser de 24 hores.

ACN