.

.

TOTS 21


El condemnat, durant la seva declaració

L’Audiència de Tarragona ha condemnat a 29 anys de presó l’home que va matar a ganivetades la seva exparella a Reus el juny del 2012. En concret, el tribunal ha imposat a Jaber el Ghali, de 33 anys, la pena de 25 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament i amb l’agreujant de parentiu, dos anys per un delicte de violència habitual en l’àmbit familiar, un any per un delicte de lesions psíquiques sobre la menor i un any per un delicte de lesions sobre la dona. Segons la sentència, també se l’obliga a indemnitzar amb 180.000 euros la seva filla petita, 150.000 euros per a cadascun dels altres dos fills de la víctima, i 100.000 euros per a la mare d’aquesta per danys morals.

La fiscalia i les acusacions van sol·licitar penes de fins a 30 anys de presó per Jaber el Ghali i, per la seva banda, la defensa va demanar 11 anys i dos mesos. L’Audiència de Tarragona ha decidit condemnar El Ghali a 29 anys de presó, dels quals 25 són per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament i amb l’agreujant de parentiu, dos anys per un delicte de violència habitual en l’àmbit familiar, un any per un delicte de lesions psíquiques sobre la menor i un any per un delicte de lesions sobre la dona.

Així mateix, el tribunal del jurat obliga l’assassí a indemnitzar amb 180.000 euros la seva filla petita, 150.000 euros per a cadascun dels altres dos fills de la víctima, i 100.000 euros per a la mare d’aquesta per danys morals. En la sentència, el tribunal també ha prohibit Jaber el Ghali apropar-se a menys de 1.000 metres a la seva filla i als familiars directes de la víctima, la privació de la pàtria potestat sobre la filla i la privació del dret a la tinença d’armes durant tres anys.

El text de la sentència afirma que la dona va rebre 28 ferides per ganivetades, vuit d’aquestes a l’esquena, quatre en el maluc i extremitats inferiors, nou a les extremitats superiors, tres en el tòrax, abdomen i a les extremitats inferiors i quatre a la zona de la cara i el coll.