.

.

TOTS 21


Edifici dels Jutjats de Tarragona

L’Audiència de Tarragona ha condemnat a set anys de presó Santiago Garcia, el jove de 29 anys acusat de violar una noia a Cambrils el 2 de setembre del 2011. El noi va sortir de la presó al cap de cinc mesos perquè les proves d’ADN practicades sobre les restes de semen no havien pogut determinar si ell era l’autor de l’agressió sexual.

Garcia va negar els fet durant el judici, celebrat a finals de gener. Segons el tribunal, però, el fet que no s’hagi pogut constatar el perfil genètic d’aquestes restes no exculpa l’acusat, ja que es van localitzar restes biològiques del jove a les ungles de la víctima “quan es defensava” o una taca de sang de l’acusat als pantalons de la noia, recull la sentència.

El tribunal ha condemnat l’acusat a indemnitzar la víctima amb 12.895 euros i a no acostar-s’hi a menys de 500 metres durant un període de catorze anys. La fiscalia i l’acusació particular demanaven vint anys de presó i una indemnització de 20.000 euros. El jove havia denunciat l’any 2012 als mitjans de comunicació que hagués hagut de passar cinc mesos a la presó per una “denúncia falsa”.