.

.

TOTS 21

Imatge de la roda de premsa. Foto: Tots21

L’Església Prioral de Sant Pere acollirà auest dissabte dia 20 un concert solidari a benefici de Càritas de Reus i el seu projecte, encara a les beceroles, de crea un Centre residecial d’Inclusió per a les Dones. La cita musical compta amb el suport de la Fundació Mémora, l’Associació de Concerts i la Cambra de Comerç, que l’ha integrat dins de la programació d’actes per a la commemoració del seu 135è aniversari. La Coral de la URV, dirigida per montserrat Ríos, interpretarà el Réquiem en Re menor de Gabriel Fauré, amb Albert Cid i Judith Sánchez com a solistes i Jordi Vergés a l’orgue.

Segons el president de Cáritas a la capital del Baix Camp, Miquel Maria Aragonès, la necessitat de dur a terme aquest equipament veu de diferents realitats. «Comptem amb un informe previ -explicava- que vol ser una diagnosi de les dones que es troben en situació de vulnerabilitat a la demarcació. Molt sovint es troben invisibilitzades perquè costa posar-se en la seva perspectiva. La idea és que, amb aquest centre, es pugui donar resposta les necessitats detectades tant per a elles com per als seus fills, i que no siguin exclusivament residencials sinó que els proporcionin inserció laboral i un projecte de vida». El següent pas per donar compliment al que per ara és només un esboç, perquè ni tan sols disposa de pressupost, serà el de promoure l’apropament entre el món públic i el privat per aconseguir els recursos econòmics necessaris. El centre previst seria el primer d’aquestes característiques a la província, tindria Reus com a centre neuràlgi amb pisos distribuïts en xarxa arreu de la demarcació i s’emmiralla en altres iniciatives similars iniciades a Barcelona i en altres punts de l’Estat espanyol.

El concert de dissabte és el primer pas per passar de la il·lusió a la realitat i compta amb tot un seguit de suports clau per poder-ne garantir l’èxit. Aragonès ha compartit aquest matí roda de premsa amb els responsables de l’associació de concerts de Reus, Joan Sas, de la Fundació Mémora, Javier Ríos, i el president de l’ens cameral, Jordi Just. També amb el de l’ajuntament de Reus a través de l’àrea de Benestar social, encara que la regidora responsable, Montse Vilella, ha hagut d’excusar la seva assistència.

La iniciativa es va anar cosint des de la comissió cameral d’Empreses Saludables, pilotada per Paco Lari, a partir d’una proposta de col·laboració solidària de Mémora a la Cambra que, posteriorment i amb la incorporació de l’associació, es va lligar amb l’interès de Cáritas per poder publicitar la seva iniciativa. «Des de la Cambra el que volem és ajudar a donar-ne visibilitat», assegurava Just.

Per la seva banda, Ríos assenyala que «des de la Fundació volem ajudar la societat a recuperar-se dels efectes de la pandèmia. Per això donem suport a Càritas en aquest projecte. Aquest concert -precisava- funcionarà amb taquilla inversa. És a dir, l’accés serà gratuït, i al sortir qualsevol persona podrà fer la seva donació, tant se val si és d’un euro de cinquanta. Tota la recaptació anirà a Cáritas Una iniciativa similar que vam fer a Valls va recaptar 2.700 euros. Ho dic per animar als reusencs a superar la xifra», afegia. Hi haurà la possibilitat d’efectuar les donacions amb targeta de crèdit/dèbit al mateix concert amb TPV i amb BIZUM. En paral·lel l’organització també posa a disposició la possibilitat de contribuir a la Fila 0 amb donatius al CC ES03 0182 5400 2202 0175 8808.

Sas aprofitava per ressaltar que «l’ADN de l’associació també és el de col·laborar en iniciatives solidàries que ajudin a la societat, i més ara que estem celebrant el centenari de la nostra entitat».

J.S.