.

Imatge promocional de la JOSB. Foto: Cedida

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB) actuarà per primera vegada a la ciutat de Tarragona aquest cap de setmana. Tot i que la JOSB ha passat per Reus en dues ocasions -concerts a la Prioral i al Teatre Fortuny-, i també ha tocat a localitats com l’Hospitalet de l’Infant, els 70 joves que integren l’orquestra s’estrenaran a la capital en un escenari tan imponent com la Catedral.

Serà el proper dissabte 25 a les 19 hores en un concert de caràcter benèfic: els ingressos seran destinats íntegrament a les obres de manteniment i conservació del Conjunt Catedralici. Les entrades es poden comprar a un preu de 12 euros a Atrápalo.com, portal oficial de venda, i també a la botiga de la Catedral. El recital tindrà una durada aproximada d’una hora, amb un programa que inclou, entre altres obres, la cèlebre Quarta Simfonia de Txaikovski.

L’esdeveniment s’emmarca dins de la novena temporada (23-24) de la JOSB, en què presenta 13 concerts i set programes simfònics diferents, dividits en dues gires. La primera va començar el mes d’agost passat a Barcelona i ha tingut com a cúspide un concert a Londres (Cadogan Hall) amb un memorial a Pau Casals i Laura Peribáñez com a solista. Després del concert a la Catedral, la JOSB té concerts compromesos -ja al mes de març-, en recintes tan rellevants com el Castell de Fraga o l’Auditori de Saragossa.

Carlos Checa, fundador l’any 2015 de la JOSB i director titular i artístic de l’orquestra, considera el concert de dissabte com una ocasió excepcional per al públic i també per als intèrprets: “Difondre la música simfònica com a activitat musical, pedagògica i cultural dins el marc de la Catedral de Tarrragona és un desafiament que ajuda a la formació dels joves instrumentistes; serà un concert ple d’il·lusió, esforç i talent”.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */