.

.

TOTS 21

Jordi Llopart, alcalde de Creixell. Foto: Cedida

Benvolgudes i benvolguts vilatans,

Tot i què sembla que el món s’hagi aturat, i en part és així, des de l’Ajuntament, l’equip de govern segueix vetllant pel bon funcionament del municipi. En aquestes breus línies us faré un resum de les actuacions que s’estan fent des de l’inici del confinament. Moltes són coses que es fan regularment i s’han de continuar fent i d’altres, evidentment, són actuacions derivades de la situació que malauradament estem patint.

En referència a les tasques que ja es feien i es continuen fent:
– Contacte amb la resta d’Organismes, com la Diputació, per gestionar temes de Turisme (Patronat de Turisme).
– Contacte amb el Consell Comarcal per tractar temes de Benestar Social i Medi ambient o Serveis.
– Contacte amb el Departament d’Educació per gestionar temes d’ensenyament.
– Col·laboració amb Càritas per a repartir aliments a famílies vulnerables (ara molt més accentuat)
– Neteja d’edificis (ara a més a més s’introdueix la desinfecció d’edificis i vehicles) – Col·laboració amb la Policia Local del Municipi.
– Atenció telefònica a Gent gran.
Què hem fet a més a més o què ha canviat?
– En quant a la gestió dels temes de Turisme, atès que no es pot fer promoció turística com es feia , s’ha creat un Instagram per fer més visible el nostre municipi i s’estan realitzant vídeos tant de promoció, com de conscienciació i perquè no, d’entreteniment.
– Amb el Patronat de Turisme de la Diputació es continua tenint contacte mitjançant reunions virtuals on es proposen mesures diferents que anem posant en pràctica en els municipis.
– La relació telefònica amb el Consell Comarcal és més constant que abans per necessitat i serveix per seguir una direcció en tot el tema de Benestar Social. S’ha gestionat el tema de les targetes moneder i també la gestió de repartir-les amb voluntariat; tot això s’ha de gestionar i s’ha realitzat correctament, així com les targetes de nens en risc d’exclusió i les beques menjador.
– En referència a Medi Ambient, també és té contacte amb el Consell Comarcal, sobre tot per tema contenidors i brossa.
– L’àrea de Benestar Social està en contacte amb Salut Pública de Tarragona i Terres de l’Ebre per tal de fer un feed-back amb tot el tema de la pandèmia.
– Amb el Departament d’Educació s’han de gestionar també tot allò que el govern va decidint com la cessió d’ordinadors per tal d’acabar el curs.
– La col·laboració amb Càritas, com he dit abans, ara és molt constant per tal de programar i distribuir el menjar, així com rebre i gestionar les donacions que ens puguin fer.
– En referència a la neteja, ara per ara, es desinfecten carrers, edificis, vehicles…i es segueix, com a tot arreu, protocols derivats de la pandèmia.
– La col·laboració amb la Policia que inclou en bona part de les tasques al cos de Protecció Civil, és necessària, s’està fent molt bé, i això si que es pot visualitzar fàcilment, tinc que fer menció que també tenen la missió de fer arribar la felicitació dels més menuts de la casa que estan confinats que no poden celebrar l’ aniversari amb els seus amics i familiars.
– L’atenció telefònica és evident que es fa diàriament i es va fer un llistat per tal que tothom estigui en contacte i també per entomar aquelles necessitats que van sorgint, com crear el llistat de voluntaris per a repartir menjar a la gent gran o confinada que no pot sortir.
– Afegir que es continua tenir cura i atenent als animals perduts del municipi.
– Amb el Jovent s’ha realitzat una enquesta amb link a xarxes socials per poder redactar projectes.
– L’àrea de Comerç i Turisme està mantenint reunions via Zoom amb càmpings, guinguetes, bars, restaurants i properament amb la resta de comerços tancats per poder escoltar-los i ajudar-los des de l’Ajuntament.
– Tot l’equip de govern fa setmanalment diverses reunions organitzatives via Zoom I en breu continuarem fent Juntes de Govern I Plens Municipals.
– Per últim us hem de dir que l’Ajuntament està estudiant de quina manera Fer una destinació pressupostària per ajudar tant al comerç com famílies amb vulnerabilitat.

Aprofito per donar el meu agraïment a tots els Regidors de l’Equip de Govern, al Regidor Jaume Serret i al personal de l’Ajuntament que està treballant de valent.

També al personal de la Brigada, personal de neteja, a la nostra Policia Local I als voluntaris de Protecció Civil de Creixell i voluntaris per la crisis del COVID-19 i a Càrites. També el meu agraïment i suport a tots els comerços i botigues de la Vila que són serveis essencials per a tota la població en aquests moments.

Penso també en molts creixellencs i creixellenques que treballen en el món de la sanitat i que aquests dies es deixen la pell per tots nosaltres. Molta força i endavant, estem amb vosaltres!. Gràcies.
Segurament em deixo coses perquè s’està treballant força i esperem que així ho veieu també.

Jordi Llopart i Senent
Alcalde de Creixell