.

.

TOTS 21


L’Ultra Clean Marathon és la unió de dos esdeveniments ambientals anuals: Let’s Clean Up Europe i la Setmana de la Natura.

Let’s Clean Up Europe és una iniciativa europea, coordinada a Catalunya per l’Agència de Residus de Catalunya, que cada any mobilitza milers de persones i associacions per retirar residus abandonats en espais naturals. Enguany s’ha celebrat l’11, 12 i 13 de maig.

La Setmana de la Natura és la campanya amb la qual les entitats ambientals conviden a apropar-se a la natura, i implicar-se en la seva protecció. Enguany s’ha celebrat del 26 de maig al 5 de juny.

Junts, els dos esdeveniments, donen peu a l’Ultra Clean Marathon que, amb 7 etapes, busca conscienciar a la ciutadania sobre la importància de conservar els espais naturals i la necessitat de retirar els residus abandonats en aquests espais. La Marató tindrà lloc entre el 5 i l’11 de maig i es preveu una gran participació.

Es pretén recollir el màxim de residus abandonats a la natura, conscienciar sobre la responsabilitat i la cura dels entorns naturals, la promoció de mesures de conservació de la natura, fer créixer el compromís de les persones esportistes en la cura del medi ambient, promoure les curses i activitat esportives i solidàries i alhora sostenibles.

Es tracta de feruna volta per Cataluya pr terra i mar, 700 Km extrems netejant el territori: Bici-Córrer-Kayak, amb 7 dies x 7 reptes basats en l’economia circula. El recorregut és circular i seqüencial, sortint i arribant a Barcelona, passant per totes les províncies i capitals i combinant tres modalitats d’esport/desplaçament populars, exigents i no contaminants: Bicicleta – Córrer – Kayak

Etapes

ETAPA 1: Barcelona > Tarragona > Lleida (Aprox 200 Km)
ETAPA 2: Lleida > La Seu > Puigcerdà > Ripoll (Aprox 245 Km)
ETAPA 3: Ripoll > Sant Joan de les Abadesses > Olot (Aprox 45 Km)
ETAPA 4: Olot > Girona (Aprox 60 Km)
ETAPA 5: Girona > Cassà de la Selva > Blanes (Aprox 55 Km)
ETAPA 6: Blanes > Mataró (Aprox 35 Km)
ETAPA 7: Mataró > Barcelona (Aprox 35 Km)