.

Les obres al Mercat Central avancen en els terminis establerts

Les obres al Mercat Central avancen en els terminis establerts

L’Ajuntament de Tarragona inicia el “compte enrere” per fer el trasllat cap al remodelat Mercat Central, on es preveu que les obres quedin enllestides aquest estiu, cap al mes de juny, amb una setantena de parades que caldrà traslladar.

Aquest matí s’ha donat a conèixer les xifres i costos. Cada comerciant pagarà 1.803€ el metre quadrat per la concessió administrativa de 50 anys. Mensualment, el cost de manteniment real serà de 500€ dels quals cada comerciant pagarà 117€ el metre quadrat, de manera que l’Ajuntament assumirà el 76%. ja que “és una inversió de ciutat i un servei públic amb efecte positiu per a Tarragona i cal seguir mantenint l’edifici modernista” ha argumentat la regidora de comerç i presidenta d’ESPIMSA, Patricia Anton.

La regidora de comerç i presidenta d’ESPIMSA, Patricia Anton, aquest matí

La regidora de comerç i presidenta d’ESPIMSA, Patricia Anton, aquest matí

Les obres segueixes el ritme i calendari previst i es calcula que quedaran enllestides aquest mateix estiu després de tants anys d’espera. D’aquesta manera, els paradistes, que han rebut per carta els preus i informació i tenen un període d’al·legacions, hauran de dur a terme les seves obres particulars per habilitar la nova parada del nou edific amb una previsió d’entre quatre i sis mesos. Un cop traslladats es desmuntarà la carpa provisional que es va instal·lar al 2006 amb un cost de 450.000€ i s’urbanitzarà l’entorn i la Plaça Corsini on tornarà el mercadet.

Al nou mercat hi hauran 70 parades, antigament eren 150. Les que no siguin ocupades entraran a concurs públic tot i que no costaran el mateix preu que el dels actuals paradistes “amb qui hi ha compromís i acord des de fa temps” comenta Anton. El cost total del nou Mercat amb l’aparcament és de gairebé 43.500.000€ .

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */