.

Imatge d'arxiu del Carnaval TGN 2014. Foto: Tarragona21

Imatge d’arxiu del Carnaval TGN 2014. Foto: Tarragona21

El Carnaval 2015 de Tarragona, regnat per Marc Pedraza com a Carnestoltes i Elisabeth Ródenas com a Concubina, arriba aquest dilluns, amb una programació molt complerta i millorada en dos dels actes més multitudinaris com són el recinte de la Disfressa d’Or i l’itinerari de la Rua de l’Artesania. Un any més, es segueix donant prioritat a les activitats proposades per les entitats de la ciutat; reconeixent així la seva tasca i implicació en aquesta festa i en la cultura i tradició de la ciutat en general.

A partir de dimarts, 10 de febrer, engegarà el regnat amb el Bastiment de la Bóta i la presentació del Ninot i la Ninota d’aquest 2015 i dimecres ja amb l’entrada a la ciutat del Carnestoltes XXXIV i la Concubina XXI que donaran pas a la setmana més esbojarrada de l’any i que presidiran els actes més destacats i multitudinaris així com els de caràcter tradicional.

Divendres a les 10 de la nit, Disfressa d’Or

Pel que fa als principals canvis d’enguany, d’una banda hi haurà canvi d’emplaçament de la Disfressa d’Or, que es farà a la TAP i tindrà una única funció, el divendres 13 de febrer, a les 10 de la nit. Aquest canvi es va fer i presentar després de la demanda de la Comissió de Carnaval i d’un estudi previ per tal de valorar la viabilitat econòmica de l’esdeveniment, que finalment ha estat positiva.

I igualment, un altre dels canvis rellevants d’aquest carnaval i que respon a un altre dels actes més multitudinaris i destacats, és el canvi d’itinerari de la Rua de l’Artesania de dissabte, que des de les 18h i fins gairebé les 22h circula pels carrers de la ciutat i que en comptes de finalitzar a la Rambla Vella i a partir d’ara serà a la Rambla President Lluís Companys, on també per primera vegada, comptarà amb un espai de lluïment amb la col·laboració d’un speaker que detallarà les comparses que vagin arribant.

Per seguir tots els actes del Carnaval, l’Ajuntament de Tarragona posa a la vostra disposició de manera gratuïta l’app Agenda Cultural de Tarragona, que, a banda d’oferir-vos el programa oficial permanentment actualitzat. Així matexi, us proposem que seguiu atentament el Twitter de Tarragona Cultura (@tgncultura), on, a banda de l’agenda d’actes diària, podreu conèixer les recomanacions del nostre tuitaire convidat, l’artista i gestor cultural Jordi Gómez (piulades JG). Paral·lelament, l’organització també crida a utilitzar les etiquetes #CarnavalTGN i #FandeTGN a Twitter.