.

Imatge de les candidates republicanes visitant la seu de ‘Reus Compra Responsable’. Foto: ERC

Comerç Solidari, fundador de Reus Compra Responsable (un projecte que defineix com “singular’ per transformar l’economia de la ciutat i fer-la més social i sostenible”), ha fet públic aquesta tarda un comunicat on carrega contra ERC per fer seva la idea en un acte relacionat amb el 14-F. “Malauradament -afirma l’entitat a la nota-, en plena campanya electoral hi ha partits que perden els papers. Aquest és el cas d’Esquerra Republicana de Reus i l’acció oportunista que ha fet a la ciutat. Per posar-vos en context, aquest grup és el que insisteix a tancar el mercat del Carrilet, potencia que hi hagi més Mercadones que mai o grans superfícies a Reus, tot el contrari dels preceptes de consum i compra responsables”, deixa anar a modus de pròleg”.

Entrant ja en essència, el comunicat denuncia que “el dilluns dia 8, cinc dies abans de les eleccions al Parlament de Catalunya i havent estat avisats prèviament per Comerç Solidari que ajornessin l’acte passades les eleccions, les candidates d’ERC amb Carles Prats, regidor d’empresa, van anar a visitar el local on desenvolupem el nostre projecte, aquí a la ciutat. Ens referim al projecte Singular Reus Compra Responsable, que s’està gestant des del desembre de 2020, per a transformar el model de Consum a la ciutat, amb valors cooperatius que responguin a les necessitats i les desigualtats. ERC es va penjar la medalla de ser la impulsora del projecte. Això però, no és res més que una apropiació indeguda, aprofitant la seva posició a l’Ajuntament”.

“Nosaltres qualifiquem aquesta actuació d’intolerable”, etziben. “A més, hores d’ara, creiem que no acaben de saber per què i com es va crear aquest projecte innovador a la ciutat. Nosaltres estem contentíssimes de poder sumar forces a la ciutat amb totes les entitats que hi donen suport: Imfe Mas Carandell + Fundació Formació i Treball+ El Tomb de Reus+ Unió de Botiguers de Reus + Agència Reus Promoció + Pol Cooperatiu de Reus + Altres associacions comercials que s’hi vulguin afegir. El que ha de ser una Aliança de ciutat, no es pot utilitzar amb finalitats partidistes”.

Així doncs, “lamentem que CSR hagi de perdre el temps, que necessita per a enriquir el projecte, per desmentir declaracions desafortunades. Ja ho deia Joan Brossa: On tu poses l’ull, qui mana ja hi té la mà”.

Redacció