.

Imatge de les obres a Constantí. Foto: Cedida

Imatge de les obres a Constantí. Foto: Cedida

Ja han començat les obres de la segona fase de la restauració del Pont de les Caixes de Constantí. Després que durant el passat 2015 s’enllestissin les obres de la primera fase, que van permetre el reforçament de l’estructura del pont i la construcció d’una canalització amb un tub que recorre tota la part superior, durant els propers tres mesos s’executarà la segona fase d’aquesta restauració.

Les obres tenen un pressupost d’uns 100.000 €uros, dels quals 75.000 seran aportats pel Ministeri de Foment gràcies a l’1,5 % cultural. Els 25.000 €uros restants els aportarà el propi Ajuntament de Constantí.

Aquesta segona fase començarà amb una profunda restauració dels paràmetres del pont i els elements de la seva estructura que s’han malmès com a conseqüència de les infiltracions d’aigua per les fortes pluges. Els treballs d’aquesta segona fase permetran millorar i adequar tot l’entorn i els accessos al monument per convertir-lo en un espai apte per a ser visitable per al públic. Actualment, s’accedeix al Pont des de la continuació del camí procedent de la vil·la romana de Centcelles, i per arribar-hi cal creuar un petit barranc.
L’actuació permetrà executar un element que sigui totalment permeable al pas de persones però no de vehicles, i delimitarà de forma clara tot el perímetre del terreny on es troba el Pont, amb un tancament en forma de tanca perimetral. També es procedirà a tallar i podar tots els arbres que es considerin nocius per al monument i l’adequació de l’entorn
Es pavimentarà tot el terreny de la finca i es col·locaran diversos bancs de formigó, a més de diversos focus led amb mòdul fotovoltaic per il·luminar el monument de nit.
Per finalitzar l’actuació està previst instal·lar un gran panell informatiu on s’explicarà la restauració del monument i s’exposarà la seva rellevància històrica.

/* JS para menú plegable móvil Divi */