.

Un moment de la presentació de la cursa solidària

Un moment de la presentació de la cursa solidària

Tarragona acollirà, el pròxim 9 d’octubre, la tercera edició de la Women Race El Corte Inglés, una cursa solidària, per a dones i amb un marcat caràcter festiu i popular. Al llarg de 5 kilòmetres de recorregut, les participants passaran per alguns dels indrets més coneguts i emblemàtics de la ciutat, com ara la Rambla Nova, arribaran al Balcó del Mediterrani, passaran per la Via de l’Imperi Romà, l’Avinguda Catalunya o la Rambla del President Lluís Companys, que serà l’inici i el final de la prova.

L’Associació Esportiva Ciutat Vella organitza aquesta prova amb el patrocini d’El Corte Inglés, i la col·laboració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i l’Ajuntament de Tarragona, entre d’altres.

Women Race El Corte Inglés és un circuit creat amb la voluntat de potenciar l’atletisme popular entre les dones i pren com a motiu principal la lluita contra les malalties oncològiques. Tarragona acull la tercera edició d’aquesta cursa que compta, enguany, com a entitat beneficiària, l’AFANOC Tarragona (Associació de Nens amb Càncer).

Inscripcions per categories

El període d’inscripcions ha començat avui, 8 de setembre, i s’allargarà fins el pròxim dimecres 5 d’octubre, o fins que se’n completin les 1.500 inscripcions. Les dones que vulguin inscriure-s’hi poden fer-ho a través de la web womenraceelcorteingles.cat o de manera presencial a la planta d’Esports d’El Corte Inglés de Tarragona, a la cinquena planta. El preu de la inscripció és de 9€ presencial; i 9’40€ si es formalitza en línia. Els beneficis íntegres que s’obtinguin de la cursa es destinaran a la lluita contra el càncer infantil a través de l’AFANOC.

A l’hora d’inscriure-s’hi, les participants poden escollir el tipus de categoria en què participaran: individual o per equips. La primera es divideix en franges d’edat: Infantil (12-15 anys), Júnior (16-19 anys), Sènior (20-45 anys), Veteranes (46-60 anys) i Màster (més 60 anys). Per equips, es premiaran les guanyadores entre 2 Germanes; 2 Amigues; Mare i Filla; i 3 Amigues.

Totes les inscrites a qualsevol de les categories podran recollir el seu dorsal divendres 7 i dissabte 8 d’octubre, a l’estand de la Fira de la Corredora, ubicat també a la Planta d’Esports. Totes correran amb un dorsal amb xip incorporat, d’un sol ús personal i intransferible, que dóna una referència exacta del temps de cada corredora, alhora que afegeix més rigor a aquesta prova atlètica. L’empresa Championchip en durà el control del temps.

La solidaritat, motiu principal

Women Race El Corte Inglés té com a principal motiu la voluntat de donar suport a totes aquelles entitats que lluiten contra les malalties oncològiques. Com a novetat, en aquesta tercera edició, l’AFANOC Tarragona és l’entitat escollida com a beneficiària de la cursa. D’aquesta manera, l’associació AFANOC podrà reforçar els seus projectes locals contra el càncer infantil, com són el Suport Psicosocial Integral de forma continuada durant tot el procés de la malaltia, l’acompanyament dels infants i de les seves famílies tant en el context hospitalari com en el seu lloc de residència.

Per potenciar aquesta vessant solidària, l’organització de la Women Race El Corte Inglés ha obert, un “Dorsal 0” per a totes aquelles persones que hi vulguin col·laborar amb qualsevol import, sense necessitat de participar a la cursa. Tota l’aportació econòmica recaptada en aquest “Dorsal 0” es destinarà íntegrament a l’entitat.

Col·laboració de Tarragona 2017

Seguint la col·laboració encetada fa un parell d’anys, Tarragona 2017 i l’Ajuntament de Tarragona són part molt activa de la Women Race El Corte Inglés. Una cinquantena de voluntaris treballen conjuntament amb l’organització de la cursa realitzant tasques de suport per tal que el diumenge 9 d’octubre, Tarragona visqui una autèntica festa de l’esport popular i femení.

Una de les prioritats de l’equip organitzatiu dels Jocs és potenciar la participació i l’esport femení perquè la ciutat es posicioni com un model de referència en l’organització d’esdeveniments esportius. Amb aquesta participació conjunta, El Corte Inglés estreta els llaços amb la ciutat de Tarragona, amb qui ja va signar un conveni de col·laboració per formar part dels Jocs Mediterranis com a patrocinador oficial.

Anàlisi de petjada

Coincidint amb la Fira de la Corredora, des del dimecres 5 fins al dissabte 8 d’octubre, el Departament d’Esports potenciarà el servei gratuït d’anàlisi de petjada. Mitjançant una cinta de córrer i una càmera connectada a un ordinador, el programa analitza el tipus de petjada i ajuda a millorar el rendiment de l’atleta. Aquesta anàlisi permet veure la superfície de suport del peu, la distribució del pes i les diferents pressions que suporta cada àrea d’ambdós peus. Els resultats ajuden a recomanar el calçat més adient a cada tipus de corredora, així com a prevenir possibles lesions futures.
Paral·lelament a la celebració de la cursa, la sala Àmbit Cultural, ubicada a la cinquena planta, acollirà un seguit d’activitats gratuïtes entorn de la cursa.