.

 

El tractament s’inicia un cop han finalitzat els episodis de vent dels darrers dies.

Durant aquesta setmana, la regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Constantí  a través de la Fundació Onada, procedirà a iniciar el tractament fitosanitari als pins ubicats a diversos espais de la via pública, places, parcs, escoles i les piscines municipals, per tal de combatre la processionària del pi.

El tractament que s’aplicarà és el Bacilluns Thuringensis, un tractament biològic de caràcter inofensiu tant per a persones com per a animals, es ruixa sobre les copes dels pins per ser absorbit per les fulles, de les que s’alimenta la larva de la processionària en sortir dels ous i començar la seva fase d’engreix.

El tractament s’inicia un cop han finalitzat els episodis de vent dels darrers dies. Aquesta és l’època de l’any més adient per fer aquesta mena de tractament de caràcter preventiu. Es recomana també als propietaris de jardins o finques amb pins, que mantinguin les seves propietats en un adequat estat fitosanitari i contractin una empresa especialitzada per aplicar aquest tractament, de cara a prevenir i evitar l’aparició de les erugues, que acostuma a produir-se pels volts del mes de febrer. Els propietaris de finques amb pins han de mantenir les seves propietats en un adequat estat fitosanitari, amb la finalitat de no ser focus de propagació de la plaga a altres pins de finques annexes i evitar molèsties per a la salut als veïns