.

El productor i periodista Carles Porta


Després de ‘Fill de Caín’, on Tarragona va acaparar la part gruixuda dels escenaris, arriba ara ‘Segon Origen’, que es rodarà a Lleida i Tarragona. Antàrtida i Ipsofacto Films han anunciat l’inici de rodatge de ‘Segon Origen’, l’esperada adaptació de l’obra de Manuel de Pedrolo ‘Mecanoscrit del segon origen’”. El projecte, iniciat per Bigas Luna, està dirigit per Carles Porta, productor i coguionista del film, qui compta amb una àmplia trajectòria com a escriptor i periodista.

Per donar vida als emblemàtics personatges de ‘Segon Origen’ Carles Porta comptarà amb l’actriu anglesa Rachel Hurd-Wood (‘El perfume’, ‘Peter Pan’) que interpretarà l’Alba, i els joves Andrés Bastista i Ibrahim Mané que donaran vida a Dídac en les diferents etapes (nen, jove) i que van ser seleccionats pel mateix Bigas Luna en un càsting on van participar més de 300 joves. Així mateix, la pel·lícula comptarà amb Sergi López (‘El laberinto del fauno’, ‘Harry, un amigo que os quiere’), que interpretarà un enigmàtic personatge.

Amb guió de Bigas Luna, Carles Porta, Carmen Chaves i Ross Jameson, amb la col·laboració de David Victori i Marcel Barrena, la coproducció internacional ‘Segon Origen’ ens trasllada en clau de ciència-ficció a un món totalment destruït, on l’amor entre els dos únics supervivents serà l’origen d’una nova humanitat. Es tracta d’una història universal d’aventures amb un missatge que també reivindica l’ecologia com a element essencial per a la segona oportunitat que permetrà a la humanitat començar de nou.

El rodatge, que s’inicia el 24 de febrer, es desenvoluparà a Lleida i a Tarragona durant 7 setmanes. Per recrear la Catalunya post-apocalíptica, la producció compta amb un equip de FX encapçalat per Ben Sheperd (‘Harry Potter y el cáliz del fuego’, Big Fish), el director artístic Balter Gallart (‘El cuerpo’, ‘Los girasoles ciegos’), així com el director de fotografia Albert Pascual (‘Yo soy la Juani’, ‘El truco del manco’) i el compositor anglès David Julyan (‘El truco final’, ‘Memento’).