.

.

TOTS 21

Imatge dels treballs iniciats a l’annexe de l’església. Foto: Cedida

Els treballs inicials de desmuntatge per a la futura demolició de l’Hostal Bona Estada, situat al nucli antic de Salou i adossat a l’església de Santa Maria del Mar (c. Ponent, 11), ja han començat.

Els operaris treballen, de forma manual, en la teulada i els dos pisos superiors de l’immoble per evitar que hi hagi despreniments i es pugui desplomar alguna part de l’edifici cap al carrer.

La primera planta i la planta baixa de l’antic hostal es demoliran amb maquinària pesada de grans dimensions, uns treballs que es contemplen a mitjans d’aquet mes de desembre. Serà aleshores quan es treurà tota la runa.

Actualment, l’edifici de l’Hostal Bona Estada es troba adossat al transsepte i l’absis de l’església Santa Maria del Mar.

L’Ajuntament de Salou, amb l’enderroc de l’Hostal Bona Estada, té la finalitat de poder completar l’actuació de recuperació de l’església tornant-li la característica d’edifici aïllat. Així mateix, l’espai que resulti de l’eliminació de l’hostal s’adequarà per permetre l’ús públic, ja que en sortirà una plaça on s’instal·laran bancs i una escultura en homenatge al Ball de Bastons; una actuació que es va aprovar gràcies als pressupostos participatius.

Fins que acabi l’obra, el perímetre de seguretat adjacent a l’església de Santa Maria del Mar, els carrers Ponent i Mestral, restaran tancats a la circulació, protegits i senyalitzats.