.

Una imatge de Turandot

Una imatge de Turandot

L’Escola Municipal de Música de Cambrils enceta aquest dijous el segon cicle de xerrades “Òpera a l’abast”, que es realitzarà al Centre Cultural. Es tracta d’una activitat adreçada al públic general que no requereix de coneixements musicals previs.

El professor Francesc Sánchez oferirà deu sessions que introduiran als assistents al món de l’òpera a partir d’una petita selecció d’algunes de les obres més representatives d’aquest gènere. Cadascuna de les xerrades estarà dedicada a una de les òperes i es dividirà en diversos blocs segons requereixi l’obra: coneixement inicial de l’autor, contextualització amb l’època, argument de l’obra i audició o visionat dels moments més representatius d’aquesta.

Les òperes seleccionades aquesta temporada són Le nozze di Figaro (21 de gener), Turandot (4 de febrer), Norma (18 de febrer), Rigoletto (3 de març), Tannhäuser (17 de març), Cavalleria Rusticana (21 d’abril), Sanson et Dalila (5 de maig) i La Boheme (19 de maig). A més, la sessió “Les Veus a l’Òpera” (7 d’abril) farà un recorregut pels tòpics que envolten la figures dels cantants, des dels castrati als divos i dives.

Aquesta és la segona edició d’aquest cicle, que va començar l’any passat i va despertar força interès entre els aficionats a l’òpera.

Les sessions són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. El cicle es realitzarà dijous alterns, a partir de les 19h al Centre Cultural de Cambrils.

‘Òpera a l’abast’ forma part dels set projectes que l’EMMC ha previst durant aquest curs per tal de donar-se a conèixer a tota la ciutat

L’Escola Municipal de Música de Cambrils ja fa un temps que, a més de la seva activitat docent, ofereix concerts, xerrades i promou iniciatives adreçades a col·lectius que tradicionalment no han estat usuaris del centre.