.

.

TOTS 21

Una de les imatges de l'exposició. Foto: Cedida

Una de les imatges de l’exposició. Foto: Cedida

Salou acull des de dilluns la nova exposició fotogràfica ‘Gent d’arreu: parroquians i estiuejants a Salou’, de l’Arxiu Municipal de Salou (AMSA), que es podrà visitar fins al proper 6 de març, al passadís del Teatre Auditori (TAS), de dilluns a divendres, en horari de 8 a 21 h.

La mostra consta de 8 plafons en cartró ploma, de gran format, que recullen un total de 56 fotografies en blanc i negre. Pretén mostrar la gent que vivia i estiuejava a Salou, tant pel que fa imatges pertanyents a la seva vida quotidiana, com relatives a la seva forma de relació social i familiar. El nom de l’exposició ve donat pel doble vessant que es pot veure a les fotos: per una banda, el món mariner i típicament de poble que caracteritzava el Salou de la primera meitat del segle XX i, d’altra banda, el desenvolupament paral·lel del turisme, especialment el més familiar i de grups d’amics que es trobaven per visitar i conèixer la costa.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “estem davant d’una exposició molt interessant, en què molts salouencs i salouenques, quan la vegin, tindran un record dels seus familiars, amics i coneguts, ja que recull fotografies de fa temps, de començaments de segle, però també d’altres més recents, dels anys 50 i 70″. Per tant, moltes persones es podran reconèixer a elles mateixes, i, fins tot, les del seu cercle proper, ha assenyalat.

Així mateix, la mostra reflecteix “aquell Salou entranyable, dels inicis del turisme i diferents activitats: des de la pesca i l’entreteniment, fins a aspectes socials de la vida salouenca”, passant també “per la transformació i el progrés de Salou, de com era antigament i de com és ara, una ciutat de primer ordre i primera magnitud, quant a excel·lència, per a residents i visitants”. Finalment, l’alcalde ha remarcat la contribució de la mostra a “l’estudi del patrimoni històric que estem duent a terme”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha manifestat que “és molt important conèixer la nostra història i és per això que sempre apostem per fer exposicions d’aquest tipus, per veure, amb retrospectiva, fins on hem arribat i com hem crescut”.