.

.

TOTS 21


L'arbre de Nadal de la Rambla Nova de Tarragona

Un equip d’emprenedors del Vendrell han creat l’aplicació ‘ Perfect Christmas Tree‘ per ajudar a calcular el nombre d’ornaments que necessitarà el teu arbre de Nadal. L’apli, en anglès, ha tingut bona acollida i la botiga virtual d’Apple la recomana ja a 300 països de tot el món i ocupa el lloc 30 en la categoria d’entreteniment. Qui firma l’aplicació és la ‘start-up’ Visible IT & Comunicació, i és una eina disponible, ara per ara, només per a iPhone.

Funciona com una calculadora que, a partir de la dada de la mida de l’arbre, determina el nombre exacte de garlandes i boles, les llums necessàries i fins i tot la mida de l’estrella o de l’àngel que ha de coronar l’arbre.

A més de la part estètica i decorativa, l’aplicació “ajuda a estalviar temps i diners perquè fixa els elements justos que necessita l’arbre a l’hora de comprar-los o renovar-los, ni un més”, comenta Jordi Constantí, de l’empresa Visible IT.

La calculadora és especialment útil per a grans avets, com els que decoren espais públics o grans centres comercials, ja que garanteix un resultat final de proporcions matemàticament exactes sense despeses supèrflues.mTot i això, està més pensada per a l’ús domèstic, ja que, per exemple, costa molt encertar la mesura justa d’elements que calen per adornar l’arbre, i una mala proporció pot espatllar l’efecte final.

Per exemple, un avet estàndard de 180 centímetres necessitaria 37 ornaments, 919 centímetres de cinta, 565 centímetres de garlandes lluminoses i una estrella de 18 centímetres a la punta.  Però a un arbre de Nadal de 21 metres li caldrien 433 ornaments, més de 100 metres de cinta, 65 metres de llums i una estrella o un àngel al damunt de dos metres d’alçada.

Visible IT & Comunicació ha desenvolupat l’aplicació a partir de les fórmules trigonomètriques calculades l’any passat per una societat d’estudiants de matemàtiques de la Universitat de Sheffield (Anglaterra).

Els autors, Nicole Wrightham i Alex Craig, tots dos de 20 anys, asseguren que “les fórmules ajudaran a prendre decisions més ràpidament i a facilitar els preparatius de Nadal”.

L’aplicació està enfocada a nivell global, pensant sobretot en els mercats internacionals del Regne Unit, els Estats Units i Europa, per això està feta en anglès, tot i que també es pot baixar en castellà, pensant en els mercats de parla hispana i és gratuïta, amb publicitat incorporada per tal de monetitzar-la