.

Després de l’exitosa distribució del curtmetratge “Me, a Monster?”, que ha obtingut 3 premis i ha estat seleccionat en més de 70 festivals de cinema internacionals, la productora altafullenca Most Wanted Studio inicia la producció del seu tercer projecte, “Codi Ictus”. Es tracta d’un curtmetratge documental experimental d’animació que parla de l’Ictus.

Belinda Bonan es posa de nou al capdavant d’aquest treball, que li toca de ben aprop. L’any 2018, la seva mare va patir un Ictus Isquèmic. En aquell moment, es va adonar que no en sabia res d’aquesta enfermetat, malgrat la seva gravetat. I això la va portar inevitablement a voler-ne fer un curt amb aquesta temàtica.

“L’Ictus és una enfermetat silenciada de la que ben poc es parla.  Però és la primera causa de mort en les dones. Així que crec que es mereix que li dediquem temps i en parlem més” afirma Belinda Bonan, directora de ‘Codi Ictus’.

D’aquest curt, en destaca la seva proposta artística. L’animació es farà de forma tradicional, sobre paper, pintant en aquarel·la cada frame. Aquesta tècnica no és habitual i ha fet que l’equip hagi hagut d’estar un temps fent tests d’animació per a veure quina era la forma més adient d’acometre el projecte.

Ara que la producció ja està en marxa, han decidit realitzar de nou una campanya de micromecenatge que, a més d’ajudar-los a tancar el finançament del projecte, els ajudi també a fer-ne publicitat i promoció. El 4 de Maig, es llançarà oficialment la campanya a Verkami (https://vkm.is/codiictus), però, entretant, ja se’n pot veure un avançament a la seva landing page (www.mostwantedstudio.com/landing). A més de l’objectiu inicial de 3.500€, la campanya té un objectiu ampliat de 5.500€, que, en cas d’assolir-se, permetrà fer una donació d’un 10% del total recaptat a una Fundació o Associació relacionada amb l’enfermetat.

La productora també està negociant acords de col·laboració amb Fundacions i Associacions de pacients, per tal d’amplificar el missatge del curt. Aquest esdevé la peça angular de tota una estratègia molt més àmplia, que té per objectiu difondre i conscienciar sobre l’Ictus.

“Ens agrada que cada projecte que produïm, aporti un valor i faci reflexionar a l’espectador” afirma Joan Rubinat, co-productor de ‘Codi Ictus’.

Amb aquesta clara vocació social, també han engegat una crida a la participació en el seu perfil d’Instagram (@codiictusfilm), per aconseguir testimonis d’afectats d’Ictus, familiars i persones relacionades amb l’enfermetat.

Redacció