.

Imatge d'arxiu de l'edifici de la seu central de Cobega, a Esplugues de Llobregat

Coca-Cola ha modificat les condicions que oferia als afectats per l’ERO que suposarà el tancament de quatre plantes a l’Estat. Amb l’objectiu d’aconseguir baixes voluntàries i prejubilacions ara ofereix 45 dies d’indemnització per any treballat amb un topall de 42 mensualitats, i baixa l’edat de prejubilació als 56 anys per ampliar la massa de plantilla que s’hi pot acollir.

Els 77 afectats per l’ERO a les plantes catalanes, per exemple, podrien ser substituïts ara per 77 prejubilats. Les negociacions entre direcció i treballadors s’allargaran fins al 21 de febrer, termini màxim per arribar a un acord. Fonts sindicals celebren la suavització de les condicions però veuen marge per a la millora.

A Catalunya, l’ERO preveu 77 acomiadaments als cinc centres que la companyia té a Catalunya. L’expedient afecta 54 empleats dels gairebé 800 que treballen a la planta de Martorelles i a les oficines d’Esplugues de Llobregat. Així mateix, preveu acomiadar 12 dels 23 treballadors de la planta de Tarragona; 3 dels 9 de la planta de Lleida; i 8 dels 20 de la planta de Girona.

Des de CCOO, el president del Comité Intercentres de COBEGA-Catalunya, Miquel Juanos, ha celebrat en declaracions a l’ACN la suavització dels termes inicials de la proposta de la direcció de l’empresa, però ha advertit que hi ha marge per a la millora. “Es poden millorar els incentius o els percentatges de salari a percebre i ha de quedar clar que els prejubilats no quedaran afectats pels terminis de la nova llei de jubilació”, entre d’altres qüestions.

/* JS para menú plegable móvil Divi */