.

L'actuació tindrà lloc el 10 de maig al MNAT

L'actuació tindrà lloc el 10 de maig al MNAT

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ha organitzat, juntament amb TeclaSmit-Teatre Popular, una aproximació a August a través dels textos clàssics, en motiu del Bimil·lenari de la seva mort. Aquest recital, de textos originals, no pretén explicar la història ni la biografia d’August. Sí, però, el seu tarannà, almenys en part. L’activitat tindrà lloc el proper 10 de maig, al mateix MNAT, a partir de les 9 del vespre.

A través de tres muntatges, basats en tres passatges significatius i ben diferents, protagonitzats per altres  personatges cèlebres (Ciceró, Marc Antoni, Cleòpatra, Ovidi) hi veurem, palparem, la mà i l’ull d’Octavi (August), directament o indirectament. Uns fets narrats pel propi Ciceró (FilípiquesCartes polítiques), per Virgili (Eneida), Plutarc (Antoni i Cleòpatra. Vides paral·leles) i Ovidi (Tristes), que ens permeten aproximar-nos de manera versemblant a la personalitat d’una ment calculadora i metòdica, a voltes maquiavèl·lica, de gran estrateg; tan mesurada, i humana, com implacable.

La nova proposta de Clàssics a escena Els he donat un imperi sense fi…, que proposa TeclaSmit, està plantejada com un itinerari per diferents espais del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Una mirada diferent sobre August, que permetrà apropar-se a una figura considerada com una de les més influents de la història de la humanitat.