.

Un moment del final festiu de l’acte de la CUP

La CUP ha omplert aquest vespre l’Antiga Audiència amb el seu acte central de la campanya per les eleccions municipals del proper diumenge 26 de maig. Sota el lema “Des dels carrers, decidim les regles del joc”, s’han succeït les actuacions musicals i els parlaments sobre lluites, defensa dels drets i les llibertats i el projecte de la CUP per Tarragona. Els cupaires han defensat la unitat popular per un canvi des de la base a l’Ajuntament de Tarragona “per a que deixin de guanyar els de sempre”.

L’acte ha començat amb la interpretació de “La cançó de fer camí”, amb les paraules de Maria Mercè Marçal, per part d’Aitana de la Varga Pastor, Alba Magrinyà Minguell, Jordi Martí Font, Magí Castro Marauri i Magí Capdevila Cadena. A continuació, han pujat a l’escenari Joan Manel Burillo Cortés, treballador social, membre de Tornavís Teatre, vinculat al món del lleure i de la cultura, i militant de l’AL de la CUP de Tarragona, i Anna Guasch Pujolà, històrica activista feminista i de les plataformes anticapitalistes. Burillo ha reivindicat la manera de fer de la CUP “amb un peu a la institució i un peu al carrer” i ha recordat les lluites socials amb les quals la formació ha treballat colze a colze. Per la seva banda, Guasch ha parlat del feminisme a Tarragona des d’una mirada històrica i també reivindicant el moviment feminista actual.

Laia Estrada, durant la seva intervenció

La número 3 de la llista de la CUP Inés Solé, jurista, tècnica de cooperació a la URV, activista en la defensa dels Drets Humans i membre de la CUP de Tarragona, ha manifestat que des de la formació volen “dibuixar una Tarragona inclusiva, millorant la qualitat de les vides de les classes populars i posant la vida al centre”. A continuació han reivindicat la lluita antifeixista Gemma Lladó,treballadora familiar i activista sindical, i David Borràs integrador social que treballa amb persones amb paràlisi cerebral i cap de colla dels Xiquets del Serrallo, tots dos membres de la Plataforma Antifeixista de Tarragona. S’han mostrat crítics amb la “hipocresia” del govern de Ballesteros en permetre activitats de Vox a l’espai públic i a dependències municipals i amb “l’assenyalament dels Mossos d’Esquadra” al moviment antifeixista organitzat de la ciutat.

En acabat ha estat el torn de l’advocada i diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent, que ha fet una defensa de la lluita per l’alliberament nacional que ha abanderat des de sempre l’Esquerra Independentista. “És des del municipalisme on hem après a organitzar-nos i a solidaritzar-nos” ha assegurat Sirvent, afegint que “el municipalisme de ruptura ha de ser fort per defensar els nostres drets com a poble”. L’ha seguit Santi Fortuny, cuiner, membre del Casal popular Sageta de Foc i militant d’Endavant, que ha parlat del paper de la CUP i de l’Esquerra Independentista a Tarragona assegurant que han jugat un paper molt important en tot el que ha passat els darrers quatre anys i ha reivindicat que “allí seguirem, incansables, des dels carrers”.

Abans dels dos últims parlaments, s’ha revelat que la sorpresa de la nit era un vídeo d’Anna Gabriel des de l’exili a Ginebra.