.

.

TOTS 21

Un moment de la roda de premsa de Ciutadans. Foto: Tarragona21

Un moment de la roda de premsa de Ciutadans. Foto: Tarragona21

El grup municipal de Ciutadans ha comparegut aquest matí per denunciar públicament les presumptes despeses irregulars carregades a una targeta adscrita a l’exgerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona, Mario Gómez, que han fet arribar a la Fiscalia.

El partit taronja hi va veure “despeses difícilment imputables a una empresa municipal de transport”, entre les que ells mateixos destaquen 1.500 euros d’un viatge a Tolosa i “donacions” per valor de 1.600 euros al fòrum Global Summit of Women. La portaveu del govern municipal i presidenta de l’EMT, Begoña Floria, s’ha referit a aquests dos imports, que atribueix a la representació de l’Ajuntament en congressos. En veure el que consideren “possibles delictes de malversació de cabals públics”, el grup municipal de Ciutadans va decidir portar el cas a la Fiscalia “per no incórrer en un presumpte delicte d’encobriment”, en paraules del portaveu, Rubén Viñuales.

70.00 euros en tres anys

Entre 2013 i 2016, la targeta recull un total de 70.000 euros en despeses diverses fetes a restaurants, hotels, centres comercials, pàrquings i gasolineres. El partit taronja ha imputat dues despeses tributàries al pagament de multes de trànsit, i ha destacat el fet que en almenys dues ocasions es produeixen despeses simultànies a Tarragona i Madrid (el 2016) i a Madrid i Sevilla. Per això últim, Ciutadans infereix que la targeta era utilitzada per més d’una persona, i pregunta a l’equip de govern qui hi tenia accés.

“Algunes despeses poden ser justificables, però està clar que no es tracta d’una situació puntual”, ha assegurat Viñuales. A banda dels viatges i els pagaments a Global Summit of Women, entre les despeses han destacat pernoctacions a hotels de Tarragona per valor de 500 euros, i àpats que van costar més de 400 euros.

“Control poc diligent de les despeses de les empreses municipals”

Viñuales considera que hi ha hagut “una actuació poc diligent en el control de les despeses de les empreses municipals” per part de l’equip de govern, i destaca “un contrast entre els més de 20.000 euros l’any en concepte de representació, que ara és d’uns 600 euros”.

La desaparició de la targeta va coincidir amb la dimissió de l’exgerent de l’EMT, l’octubre de 2015, enmig d’una polèmica denunciada per Ciutadans i per la CUP, per la suposada atomització de contractes a una mateixa empresa, evitant un procés d’adjudicació pública.

http://diaridigital.tarragona21.com/convoquen-un-consell-de-lemt-durgencia-per-aclarir-les-despeses-de-la-targeta-de-lexgerent/