.

.

TOTS 21


El candidat al Congrés per Tarragona, amb el cartell de campanya de Ciutadans a Catalunya. Foto: Tarragona21

El candidat al Congrés per Tarragona, amb el cartell de campanya de Ciutadans a Catalunya. Foto: Tarragona21

El candidat de Ciutadans al Congrés per Tarragona, Sergio del Campo, ha proposat avui públicament a la resta de partits que obtinguin representació a Madrid formar un lobby per tirar endavant el gran nombre de conflictes aturats que afecten l’economia de la província, especialment en matèria d’infraestructures i també per als Jocs del Mediterrani. El candidat ha apostat per “despolititzar” els organismes reguladors de l’energia elèctrica per rebaixar el seu elevat cost, que afecta directament l’empresa química de Tarragona i n’està provocant tancaments.

Ciutadans ha dissenyat una campanya electoral amb una forta reducció de costos, actes de carrer i sectorials, allunyant-se de les despeses en banderoles i d’actes massius. “Volem anar a la gent”, ha dit del Campo en un esmorzar amb la premsa per explicar els detalls de la campanya. A Catalunya, tindrà un format propi amb l’eslògan ‘Un president català per canviar Espanya’, i amb la imatge destacada d’Albert Rivera.

La formació taronja ha posat sobre la taula el que en anteriors moments van fer formacions com el PP, però no se’n van sortir: “Que tots els partits vagin junts” per afrontar els grans reptes, com el desencallament del Corredor del Mediterrani, el tercer fil, l’autovia A-27 fins a Montblanc i solucionar la sortida de mercaderies de Tarragona. També per tirar endavant els Jocs del Mediterrani. “Cal saber com estan els temes, què volem, què necessitem i posar-nos-hi d’acord”, ha indica el candidat. També demana Ciutadans “transparència” a l’operador ferroviari Adif, millorar la connexió amb les Terre de l’Ebre i Barcelona i que hi hagi una política de manteniment ferroviari.

Respecte a la marxa enrere dels pressupostos de la Generalitat, provocada pel vot contrari de la CUP, Del Campo ha criticat que “Tarragona sigui una de les zones d’Espanya amb més atur i en canvi el Govern es gasti els diners en utopies que no porten enlloc”. Del Campo ha posat com a exemple dues partides que figuraven als fracassats pressupostos del Govenr: “Cincuanta milions d’euros per a l’Agència Tributària de Catalunya i 50 més per a la política exterior, quan Reus necessita un milió d’euros per al baixador ferroviari de Bellissens i des de 2010 la Generalitat ha fet les més grans retallades socials”. El candidat ha afirmat que el sobiranisme “posa pals a les rodes del Corredor del Mediterrani, però no és la principal raó perquè no s’estigui desenvolupant”.

Treball: contractes indefinits

En matèria laboral, Ciutadans proposa implantar contractes indefinits i transferència de l’estat via IRPF a les persones que no arribin al SMI. També proposa un canvi en les bonificacions per aconseguir feina i profundes modificacions al propi servei de col·locació, “que no està aconseguint l’objectiu de donar feina”.

J. Garcia