.

.

TOTS 21


Rubén Viñuales, junt a Lorena Roldán, número 3 de la llista. Foto: Tarragona21

Rubén Viñuales, junt a Lorena Roldán, número 3 de la llista. Foto: Tarragona21

Ciutadans ha afirmat que les despeses electorals de la seva campanya a Tarragona han sumat 1.576 euros, als que cal sumar 1.936 de l’acte del Palau de Congressos en què va assistir el líder de la formació, Albert Rivera, però que no computen per a l’organització de Tarragona. Rubén Viñuales, candidat a l’Alcaldia, ha volgut subratllar en el balanç final de campanya l’austeritat que envolta Ciutadans com una marca de la casa: “No és necessari gastar més en una campanya”, ha dit.

Austeritat monacal, transparència a l’hora d’informar, negació de pactes postelectorals “perquè no volem repartir-nos les cadires”. La filosofia espartana és el segell d’identitat d’una formació que creix com ho feien molts alguns partit en l’època de la transició. Davant la crispació i el desengany general amb la política, Ciutadans mima molt les formes de tal manera que es vol erigir en un referent moral més propi de països protestants que de països d’arrel catòlica-anarquista com aquest.

Quadre amb les despeses electorals de Ciutadans a Tarragona. Foto: Ciutadans

Quadre amb les despeses electorals de Ciutadans a Tarragona. Foto: Ciutadans

En la roda de premsa, Viñuales s’ha aplicat el manual per defugir de triomfalismes, ara que les enquestes situen la formació taronja disputant el segon lloc a Tarragona (‘El Periódico’). “L’enquesta vàlida serà la de diumenge”, ha dit, tot i que lògicament, el seu equip “està il·lusionat i amb esperances”. No s’ha volgut mullar sobre el nombre de regidors que calcula poden obtenir el 24M, també per no forçar futures decepcions si dispara cap amunt i ha aplicat un discurs positiu contra les batalles dialèctiques pròpies de la campanya: “La campanya no és un àmbit bèl·lic”, ha dit, recordant el debat de TV3 de dijous, on Ciutadans no hi va ser convidat en no tenir representació municipal. El seu to conciliador vol desmarcar-se també de la tradició política: “No tots els polítics ho fan malament”, ha etzibat en un altre moment de la roda informativa, per continuar: “No tots ho fan malament”.

Les prioritats de Ciutadans per Tarragona són “la transparència”, la “connexió de la ciutat”, “invertir més en Serveis Socials” i apostar pel comerç i el turisme. Viñuales ha deixat anar, això sí, una ‘perla’ crítica per acabar: “Els càmpings de Tarragona em diuen que l’Ajuntament els va assegurar que el sector turístic no és estratègic per Tarragona”.

J. Garcia