.

.

TOTS 21


El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Salou presentarà una moció al proper ple d’agost amb una sèrie de propostes per “contribuir al desenvolupament d’infraestructures de recarrega de vehicles elèctrics amb la finalitat d’afavorir la seva implantació”, ha explicat la portaveu, Marta Cortés. I ha destacat mesures com que “els vehicles elèctrics o híbrids puguin aparcar gratuïtament en zones blaves” i que “es redueixi en un 20% l’impost de circulació a tots els vehicles elèctrics o híbrids durant els dos primers anys des de la seva adquisició o aplicació del PIRVEC (Pla d’acció per al desplegament d’infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya)”.

Tanmateix, ha destacat que la formació taronja pretén “dotar a una plaça d’aparcament amb un punt de recarrega elèctric per cada quaranta places d’aparcament convencionals”, i que “es beneficiïn de la subvenció del 50% del seu cost, segons preveu el PIRVEC”. Cortès ha sol·licitat també “es dugui a terme un estudi per dotar als aparcaments públics de Salou de punts de recarrega procedents d’energies renovables i que la seva instal·lació s’aculli a les subvencions existents.”

La portaveu del Grup Municipal de C’s, Marta Cortés, considera que “aquestes mesures són fonamentals si volem incentivar l’augment del pàrquing mòbil d’aquesta classe de vehicles”. I ha explicat que “la proposta es presenta com annexa a la que C’s Salou ja va portar a ple i es va aprovar per unanimitat el passat 7 de juliol sobre la Reducció d’emissions de cO2 i utilització d’energies renovables”. Cortès també ha recordat que “el compromís del pacte d’alcaldes és superar l’objectiu de la UE de reduir un 20% de CO2 pel 2020”. Per això, s’ha mostrat convençuda que la proposta “tindrà un alt grau d’acceptació per part de la resta de grups polítics”.