.

.

TOTS 21


El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a Salou ha alertat sobre la possibilitat que “Salou quedi incomunicat per tren de la resta de municipis veïns en un termini de sis mesos amb l’engegada del Corredor del Mediterrani en 2018”. Així ho ha expressat la portaveu municipal de la formació taronja, M. Reyes Pino, després de registrar una sol·licitud per abordar de manera urgent en la pròxima reunió de portaveus “la qüestió del TramCamp, el tramvia de la Generalitat que hauria de comunicar Salou amb Port Aventura, Vila-seca, Cambrils i Tarragona”.

Reyes Pino considera “urgent” donar una resposta a la necessitat de transport públic dels ciutadans, i per tant “definir la manera de comunicació entre Salou, Vila-seca i la resta de municipis veïns”, després que el Ministeri de Foment anunciés que ‘no es té constància de cap petició formal per aprofitar l’actual línia ferroviària’ i crear el TramCamp. Així mateix, Pino ha recordat que la formació taronja ja va denunciar “l’error de l’alcalde, Pere Granados, en desestimar la proposta del Ministeri de Foment de crear una nova estació de tren a uns 500 metres del baixador de Port Aventura a canvi del projecte del TramCamp de la Generalitat que acumula un retard que afectarà la vida diària de tots els salouencs”.

Finalment, la portaveu municipal de Cs a Salou ha recordat que Ciutadans ja va advertir de la situació el juny de 2016 quan va sol·licitar “la creació d’una taula de treball conjunta per analitzar les oportunitats de la nova variant ferroviària en la Costa Daurada”, i que havia d’estar integrada per “tots els grups parlamentaris, representants dels municipis de Salou, Vila-seca, Cambrils, Tarragona i la seva Diputació; tutelada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; i coordinada amb el Ministeri de Foment”.

 

 

Per la seva banda, el portaveu municipal de Cs a Cambrils, Imanol Rico, li ha recordat a l’equip de govern “la necessitat d’executar el projecte de l’avinguda Charles Darwing per adequar els accessos del municipi amb la nova estació de trens de Cambrils”. I ha recordat que “han de tenir-se en compte zones d’aparcament i una línia de transport públic eficaç per no deixar incomunicats als veïns amb l’estació”. Tanmateix, ha recordat també que “per connectar els municipis veïns amb l’estació, és imprescindible l’adequació de l’avinguda de l’Esport que Josep Poblet es va comprometre a finançar en una reunió amb FECAM”.

 

Sobre el projecte del tramvia que ha de connectar els diferents municipis afectats per l’engegada del Corredor del Mediterrani, Rico ha instat a l’equip de govern a “definir les actuacions que es duran a terme amb el desmantellament de la via”.