.

.

TOTS 21

Juan Carlos Romero i Eduard García. Foto: Cedida

Juan Carlos Romero i Eduard García. Foto: Cedida

El comerç és prioritari per a Ciuradans de Cambrils. Ho explica el seu cap de llista, Juan Carlos Romera: “Una de les mesures que considerem absolutament necessària a realitzar durant el pròxims mesos del nou govern municipal és la redacció d’un Pla Estratègic Comercial que analitzi la situació actual i les necessitats d’aquest sector a la nostra població i -evidentment- que ens ajudi a dissenyar quines han de ser les línies de creixement a curt i llarg termini”.

Aquest és una proposta inclosa dins el marc del Pla Horitzó 2033 “que hem presentat al llarg d’aquestes darreres setmanes i que ha de definir quines haurien de ser les línies de treball per bastir el creixement i les necessitats de serveis per a una societat cambrilenca que ha experimentat un important creixement demogràfic durant es darrers tres dècades”.

“Una de les condicions que volem destacar d’entrada és que aquest document ha de ser treballat i dotat d’uns continguts concretats amb el màxim consens de les entitats i associacions empresarials i comercials cambrilenques. Elles -més que ningú- són coneixedores de les necessitats que el nostre comerç ha de tenir com a prioritat i establir un procés participatiu per establir un calendari d’actuacions ben planificat”, explica Eduard García, membre de la candidatura de Ciutadans Cambrils i persona amb una amplíssima experiència en aquest sector.

Hi ha d’entrada dos factors que ofereixen grans oportunitats de futur per a la dinamització comercial de Cambrils. Per una banda, la creació d’un nou eix turístic i comercial generat gràcies a les obres de remodelació de la Rambla Jaume I. “Un projecte que ha canviat totalment la fisonomia d’aquesta zona de Cambrils i que ha d’anar molt més enllà d’una actuació urbanística. Treballarem per donar un nou impuls a aquest eix comercial mixt de comerç quotidià, de restauració i serveis, que ha transformat una zona estratègica, ampliant l’oferta del port i connectant-lo amb l’Eixample Platja”, comenta García. L’objectiu és promoure l’obertura de nous establiments innovadors i de proximitat, dinamitzar la zona amb activitats i potenciar aquest nou pol d’atracció de turistes, visitants i habitants del mateix municipi.

Per una altra banda, cal tenir ben present l’oportunitat que suposarà la remodelació del Mercat de la Vila, ja amb el seu finançament concretat i assegurat “i que creiem que ha de ser una realitat al llarg de l’any 2024”.

És per això que des de l’actual Regidoria de Promoció Econòmica, el seu responsable Juan Carlos Romera ha impulsat la sol·licitud de finançament de Fons New Generation per un import de 533.684 mil euros que -en el cas de comptar amb el suport europeu, tal com ha succeït recentment amb els dos milions d’euros per donar suport al sector turístic- s’invertirien en actuacions dedicades a dinamitzar el comerç d’aquestes zones tan simbòliques de la població. Incrementar la seva visualització entre els habitants de Cambrils i les poblacions properes, la implantació de noves campanyes de fidelització i d’altres gestions adreçades a millorar la sostenibilitat d’aquest sector serien alguns dels reptes a consolidar com a uns dels primers passos d’aquest pla de futur a redactar.

Finalment, Garcia explica que paral·lelament a l’elaboració d’aquest pla, s’estudiarien i s’implantarien algunes mesures per avançar en aquesta revitalització “d’aquest Cambrils Centre Comercial a Cel Obert com ara l’increment progressiu de l’aportació econòmica del consistori cambrilenc pel pla de dinamització actual (dels 22.500 euros fins el 60 mil), continuar amb la peatonalització del Barri del Port tot regulant en dies i hores el trànsit de vehicles, analitzar la peatonalització progressiva de la zona del Mercat de la Vila, crear sinergies amb altres activitats empresarials, socials, culturals i, així, definir un calendari dinamitzador del nostre comerç i – important- establir un pla d’aparcaments que informi en tot moments als usuaris d’on hi ha disponibilitat per deixar els vehicles”.